райчев бнт

Бойко Борисов не може да си позволи да бъде свален. Той може да си позволи да слезе, но не и да го свалят. Той няма спирка, на която да слезе. Не го ли направи до 10 ноември, през декември е малко вероятно. Тази прогноза направи социологът Андрей Райчев пред БНТ.

Той припомни, че при предишните пъти, когато е слизал от власт, Борисов сам е взел това решение.

„На площада нямаме хора, които се бунтуват за пари. Това е чисто политически протест за правила. Протестите във всички случаи печелят, Борисов губи. Седейки на власт, губи гласове“, каза още пред БНТ Райчев.

Той посочи още, че през декември ще започне да се мисли за предстоящия вот през март догодина. През декември ще започне да се мисли и кой какви гласове може да вземе. Постепенно ще започне да се обмислят и евентуални коалиции.

Райчев също смята, че „Борисов е изял дясното, а заради това други формации е възможно да изземат това пространство“.

Според социолога ролята на формацията на Слави Трифонов ще е водеща в следващия парламент, а ясните участници ще са ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според политолога доц. Стойчо Стоев протестите няма да доведат до промени. Той ги сравни с COVID-19, защото стават част от ежедневната статистика.

„Доста вероятно е да продължат така нещата. Протестът стана част от ежедневието. Ден „еди-кой си“ е като статистиката за COVID-19. Това е големият проблем, защото сe обезсилва протестът. Протестите спират да имат ония ефект, който имаха. Все по-малко хора започват да гледат на това като нещо специално“, заяви Стоев.

Виж още:„Шпигел“: Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на ЕрдоганБългарското правителство и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров са помогнали на Турция в пресле…Sep 14 2020skafeto.com

Клер Дейли с нова атака: Борисов се мазни сладко на Европа, но няма да му се размине (ВИДЕО)Протести срещу кабинета на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев имаше днес и в чужбина. Ирлан…Sep 13 2020skafeto.com

В ГЕРБ чакат Слави в деня след изборите да чука с букет на вратата на Борисов„Партията на Слави Трифонов е силно надценена и това ще се види на следващите избори. Кои са бъдещит…Sep 14 2020skafeto.com

 

loading...