ракия дезинфекция

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Перник Станислав Владимиров инспектираха откриването на водопровода за града. Градоначалникът на миньорския град отбеляза, че капацитетът на язовир „Студена“ е нараснал след падналите дъждове и сняг.

„На практика, тази тръба напролет ще ти стане резервна“, отбеляза Борисов.

„Да, винаги може да се ползва във времето, защото в кризите си има цикличност“, отговори Владимиров.

„Знаеш, че винаги съм бил за мир и разбирателство. Седнете по една ракия, за дезинфекция. И да ходите по съдилища, да седнете, да се разберете. Това ми е приятелският съвет“, каза Борисов във връзка с напрежението, които избухна между Емил Димитров и градоначалника на Перник.

„Няма смисъл, дори някой да е пропуснал нещо, може един телефон – и да се изчистят и документални, и институционални нарушения. Надявам се да е разбрал, че ВиК е държавна, не общинска“, отговори кметът.

„Днес проведохме извънредно заседание, гласувахме точката. КЕВР издава решение. ВиК-Перник става собственик. Решението бе нужно, за да не нарушим концесията на „Софийска вода“. Днес кметът решава сутринта от колко, вечерта до колко. Да може само нощен да спирате. Ако така върви времето и Белмекен е пълен, мислете и за махане на режима”, каза още премиерът.

Борисов благодари на кмета на Перник и отново го посъветва – да се сложи край на междуинституционалните недоразумения, за да може водата към града да тръгне с пълна сила.

Премиерът каза още, че предприетите мерки за борба с коронавируса са навременни и адекватни. Той отбеляза, че ако се действа единно, ще се справим с всички предизвикателства.

Виж още:Кметът на Перник ще съди министър Емил Димитров – РевизороПерник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров …Mar 21 2020skafeto.com

Срамота: Водопроводът за Перник отново с проблемПореден пробив е бил регистриран при тестването на новия водопровод за Перник. При аварията е залят…Mar 22 2020skafeto.com

Спасителната тръба към Перник се спука при тестовете, бликна като гейзер (ВИДЕО)Тръбата за новия водопровод, по който трябва да потече вода от яз. „Бели Искър“ към Перник, се е спу…Mar 18 2020skafeto.com

loading...