Мафията иска да свали

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Новината за смените в правителството, което ще продължи да се води от Бойко Борисов, очаквано предизвика порой от негативни реакции, като всеобщото мнение сред протестиращите и опозицията в парламента е, че това е имитация на промени. Заявката на Борисов да остане във властта ще предизвика мощен отговор на протеста тази вечер, коментира пред БНР един от организаторите му – проф. Велислав Минеков. Смяната на пешките днес ще получи подобаващ отговор в 17:00 пред Министерския съвет, бъдете готови за изненади, предупреди Отровното трио в социалните мрежи.

„Разместване столовете на палубата на Титаник. Това е “дълбоката промяна”, сервирана днес. Единственият политически факт е, че Борисов призна зависимостта на кабинета си от Пеевски, опитвайки да я скрие, и своето положение на заложник на Сарая, който не смее да отиде на избори, преди да е “програмирал” грабежа на европейските фондове от новия бюджет“, коментира Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“. Той определи репликата на Борисов, че иска да става главен прокурор, като доказателство за тоталната му неадекватност и огромния му страх от истински независим главен прокурор, подчинен единствено на закона и демократичната отчетност. „В една нормална демокрация, политици като мен не стават главни прокурори. Дори Борисов знае това. С тази изцепка той отново признава с какво го държат и защо не може да се отлепи от стола. Имаме премиер на трупчета в прокуратурата“, заяви още Иванов.

„Това е имитация на промяна. Сменят се министри, но мафиотският модел на управление остава“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. „Правителството не чу гласа на хората, които протестират. Те искат оставката на Бойко Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставки на министри. При това с доста объркани мотиви. Само преди дни, по неговите думи, поиска оставката на министрите Горанов, Маринов и Караниколов за това, че са свързани с ДПС. Днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерство на икономиката. Николина Ангелкова е освободена без мотиви или поне не чухме такива. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов НФСБ да остане в коалицията и да не напуска“, категорична е Нинова.

Според нея единствената цел на днешното решение на Борисов е „оцеляване на всяка цена, без оглед на последиците за държавата и народа“. Нинова припомни, че позицията на левицата остава непроменена – оставка на премиера и целия му кабинет и предсрочни парламентарни избори, като увери, че партията е готова за тях. Тя призова симпатизантите на партията да подкрепят протестите в цялата страна.

Дори „Воля“, с чиито гласове кабинетът на Борисов оцелява при вотовете на недоверие в парламента, обяви, че промените не са достатъчни. „Управляващите са се вслушали в исканията за промяна. Но тя никак не е достатъчна. От друга страна премиерът Борисов наскоро каза, че нито една партия и коалиция сама не може да се справи с икономическата криза. В този смисъл очаквахме промените да бъдат в посока по-широк експертен кабинет с по-широка политическа подкрепа. С тези промени оставят впечатлението, че са си самодостатъчни“, коментира Веселин Марешки.

Виж още:Борисов посочи причините за раздялата с „министрите на Пеевски“На извънреден брифинг след Коалиционния съвет министър-председателят Бойко Борисов посочи причините …Jul 23 2020skafeto.com

Борисов даде голямо обещание: След мандата ще си ръководя партиятаОтказва ли се Бойко Борисов от борбата за четвърти премиерски мандат? Това е въпросът, който отвори …Jul 23 2020skafeto.com

Извънредно! Борисов обяви промените в кабинетаМинистър-председателят Бойко Борисов постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – …Jul 23 2020skafeto.com