Ревизоро протестите министър

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Емил Димитров-Ревизоро да заеме овакантения пост на министър на околната среда и водите. Кандидатурата му беше определена на Коалиционен съвет в МС във вторник, съобщи Нова телевизия.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов на брифинг след Коалиционния съвет.

„Ако искате го наречете ревизия“, заяви Каракачанов. Макар да уточни, че това не е точно работа на министъра на околната среда.

„Той е човек с ръководен опит от митниците, познава добре законите като юрист и може да влезе в решаването на проблемите в екоминистерството от раз“, коментираха от ВМРО

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание в сряда. Досегашният министър Нено Димов подаде оставка, след като беше задържан заради водната криза в Перник.

„Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година”, категоричен бе Каракачанов.
След заседанието на Коалиционния съвет, проведено на „Дондуков“ 1, пред медиите се явиха само представителите на „Обединени патриоти“ – лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, Искрен Веселинов (ВМРО) – съпредседател на парламентарната група на Патриотите и Борис Ячев, депутат, представител на НФСБ.

Кой е Емил Димитров-Ревизоро?

Емил Димитров-Ревизоро е депутат от патриотичната коалиция втори мандат и се води от гражданската квота на ВМРО.

Роден е на 20 февруари 1962 г. в Перник.

Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци като хореограф.

После поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист.

Успоредно с това завършва Висшия икономически институт и право в Благоевград.

Има няколко следдипломни квалификации – по митнически контрол, финанси и счетоводство.

Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител.

Популярност придобива като финансов ревизор и оттам широкоразпространеният му прякор Ревизоро.

В Министерството на финансите постъпва през 1992 г.

Започва от районен ревизор, за да стигне до най-отговорните ревизии в държавата.

За направената от него ревизия на Държавния резерв и бартерите нефт срещу зърно по времето на Виденов е награден като Ревизор № 1 през 1998 г. при правителството на Костов. Малко след това е уволнен от министър Муравей Радев, за направената пак от него ревизия на митниците, където той разкрива нарушения по време на правителството на Костов.

Името му нашумява в пресата като скандално заради разкрития на крупни далавери в митниците по време на различни управления.

Напуска Държавен финансов контрол и ръководи Гражданско обединение за борба срещу корупцията към Движение „Гергьовден“.

През годините Емил Димитров заема и поста главен секретар на Областна администрация – Плевен.

Основава Гражданско общество срещу корупцията и издава първата си книга от трилогията „Митница” – „Ревизия” през 1999 г. Следващата година издава втората книга – „Ревизоро”.

През 2001 г. премиерът Симеон Сакскобургготски го назначава за директор на „Агенция Митници”.

През 2002 г. правителството сключва консултантски договор за митниците с английската фирма „Краун Ейджънтс” и Емил Димитров подава оставка, в която пише „Поради несъгласие управлението на българските митници да бъде поверено на частна английска фирма”.

Емил Димитров бе народен представител в 43-тото Народно събрание от „Обединени патриоти“ от 30-ти Многомандатен избирателен район – Шумен.

Виж още:Докога ще горят все бушони? Време е вече да гръмне и този, който ги постави по местата имДокога ще горят все бушони, пита проф. Николай Слатински в остър коментар по повод екологичната и уп…Jan 13 2020skafeto.com

loading...