емил димитров интервю

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров е спретнал скандала с водната криза под давлението на Слави Трифонов, според сайта Lupa.bg, позовавайки се на информация от депутати в управляващата коалиция. Според думите им, екоминистърът вече е решил политическото си бъдеще и то е свързано с новоучредената партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

В края на миналата седмица Емил Димитров – Ревизоро, който стана министър на екологията след показния арест на Нено Димов, пристигна в Народното събрание неочаквано, обяви, че догодина освен редовни парламентарни и президентски избори може да има и „водни бунтове“ и още едни избори заради тях. По думите му цели райони в страната, например Бургас, може да останат без вода още през лятото и намери причината в начина, по който се управляват язовири и водни ресурси.

Той застана и срещу колежките си в Министерския съвет Петя Аврамова и Десислава Танева, които имат отношение към стопанисването на язовирите. Нападна и кмета на Бургас Димитър Николов, който е и зам.-председател на ГЕРБ, заради язовир „Камчия“. Не пропусна да нахока и кмета на Перник Станислав Владимиров, който пък е от БСП – него заради прословутия „спешен“ водопровод, който държавата прокара от София по време на водната криза заради пресушения яз. „Студена“.

Ревизоро отива в партията на Слави?
Слави Трифонов е привлякъл на своя страна екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро, мълви се усилено в политическите среди

Часове след скандалната изява на Ревизоро от парламентарната трибуна, той бе привикан от премиера Бойко Борисов и след разговор с него сам отмени водната криза.

Депутати от управляващата коалиция разкриха, че акцията на Емил Димитров е била предварително планирана от него със Слави Трифонов и хората му от „Има такъв народ“.

„Ревизоро ще бъде част от екипа на Слави за предстоящите избори и отсега е в предизборна кампания. Той отдавна е в конфликт с Валери Симеонов и се държи на министерския пост само заради добрите си отношения с премиера Бойко Борисов“, коментират депутати от управляващото мнозинство.

След последната изява на Ревизоро обаче е твърде възможно той да бъде освободен от поста си.

Вижте още:
Ревизоро: Водната криза е от 3 години, но се справямеВодната криза не е свършвала 3 години. Още с първия график започнахме с ограничения. Тази година яну…Sep 27 2020skafeto.com

Ревизоро призна: Бургас има вода за 5 месеца, пред воден режим е„Цялото Черноморие, ако не управляваме Камчия по друг начин, ще има проблем. За Бургас проблемът сто…Sep 7 2020skafeto.com

loading...