Ревизоро министър

Емил Димитров – Ревизоро е обсъждан за нов министър на околната среда и водите. Това твърди Нова телевизия, позовавайки се на свои източници.

Димитров беше шеф на агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от ВМРО.

Освен това се появиха и още три варианта за евентуален наследник на министъра в оставка, който бе задържан миналата седмица.

Три работни варианта за поста министър на околната среда и водите са представени вече пред премиера Бойко Борисов от “Обединени патриоти”. Това потвърдиха от управляващата коалиция, цитирани от „Труд“. Две от предложенията са от ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов, а едно от имената е от квотата на НФСБ с председател Валери Симеонов.

„Все още нямаме решение, предстои да разговаряме с Валери Симеонов”, заяви лаконично вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той отказа да коментира евентуалните номинации и последващи действия от страна на воеводите.

От там с номинации за поста на Нено Димов са Искрен Веселинов, който в момента е съпредседател на ПГ на “Обединени патриоти” и председател на комисията по регионално развитие в Народното събрание, както и сегашният зам.-министър на екологичното министерство Николай Кънчев.

“Знам, че ме спрягат за министър, но това на този етап са спекулации. Все още не све се събирали във формат ВМРО-НФСБ, а най-вероятно във вторник ще се състои и Коалиционния съвет при премиера. Част от колегите от ВМРО пътуват, някои са извън страната и ще обсъдим детайлно ситуацията след като се съберем всички”, заяви пред Искрен Веселинов. Самият той отбеляза, че също е “на път в момента”.

Предложенията до министър-председателя са били направени още през почивните дни, като до провеждането на Коалиционния съвет между ГЕРБ и патриотите, който се очаква да е във вторник, ще бъдат обсъдени и експертни имена. По-вероятно е обаче новият екоминистър да бъде политическа фигура, тъй като мандатът на правителството влиза в последната си година.

Целта е новият министър на околната среда и водите да бъде гласуван още в сряда по време на първото заседание след ваканцията на депутатите.

От БСП вече обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на 20 януари, като темата ще е точно кризата с водата. “Нужен е спешен план за действие, за да се осигури вода за населението на Перник, защото в момента има ресурс само за 20 дни. Но са нужни и отговори на големите въпроси – как се е стигнало до тази ситуация и как проблемът да се реши изцяло, а не на парче”, заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов.

Социалистите ще бъдат готови с мотивите си за вота на недоверие до вторник, когато ще ги обсъдят на заседание на парламентарната група. След това ще инициират и консултации с останалите парламентарно представени партии от опозицията.

Виж още:Плевнелиев: Нено Димов не е единственият отговорен!„Нено Димов не е единственият отговорен. Естествено министърът носи своята вина, дотолкова доколкото…Jan 12 2020skafeto.com

Томислав Дончев за ареста на Нено Димов: Когато стане беля, става голям проблем!Никой не е имунизиран, никой не е защитен. За разлика от депутатите, министрите са обикновени гражда…Jan 11 2020skafeto.com

Нено Димов го очакват до 8 години затвор!Нено Димов го грози затвор от 2 до 8 години! Бившият вече министър остава в килията за 72 часа, обяв…Jan 10 2020skafeto.com

loading...