режим на тока

Съобщенията на ЧЕЗ за планирани прекъсвания на електроподаването разбуниха много абонати и подхраниха слухове за необявен режим на тока, пише Сега.

Затова от компанията, която на практика снабдява цяла Западна България, пуснаха специално разяснение, защото и днес има планирани временни изключвания. Ето какво се казва в уточнението, изпратено до медиите от пресцентъра на ЧЕЗ:

„Във връзка с публикации в медиите за предстоящо изключване на електрозахранването в големи части от София на 15 октомври, петък, уточняваме, че ЧЕЗ Разпределение не планира масово изключване на електрозахранването в столицата. Обявената на сайта на дружеството информация в секция „Графици“ не се отнася за целите райони и населени места, а само за малки части от тях. Това е информация, която дружеството редовно оповестява по този начин.

За информация дали конкретен адрес попада в обсега на планираните прекъсвания и продължителността им, както и дали в момента има активно прекъсване, трябва да се въведе клиентски номер на адрес: https://www.cez-rp.bg/bg/prekusvaniya.“

Казано накратко, всеки абонат трябва сам да провери какъв е случаят за неговата сграда.

Виж още:Прекъсване на тока в голяма част от София се очаква този петъкЗаради планирани дейности за развитие на електроразпределителната мрежа, ще бъде изключено електроза…Oct 14 2021skafeto.com


loading...