създаване на правителство

Резолюцията, която вчера Европейския парламент прие за страната ни е политическа. Този документ няма задължителен характер и по никакъв начин няма да навреди на имиджа на България.

Това коментира пред журналисти председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде Радио „Фокус“. Караянчева припомни, че предходните доклади, изготвени за нашата държава, са показали, че ние се съобразяваме с препоръките на Европа.

„Това, което поехме като ангажимент е да продължим да работим по реформите. За Резолюцията мога да кажа, че се ползва единствено от опозицията, които вероятно активно ще я коментират и през следващата седмица. Тя ще е опорна точка и в предизборната им кампания. Още повече, че документът е с двоен стандарт, защото в него не попаднаха забележките на нашите евродепутати – нямаше никаква информация за това, което се случва в президентството“, каза още Караянчева.

Тя уточни също, че на нападките управляващите ще отговорят с делата, които са реализирали и с това, което предстои като даде пример с осигуряването на детски надбавки за всички деца на България, което се очаква да се случи от 2021-ва и увеличението на пенсиите с 50 лв.

„Това е нашият отговор – нещата, които сме направили и които предстоят. Това не са обещания. Това е предизборна програма, която коалицията е приела, когато е встъпила в мандата и ние я изпълняваме. Минималната заплата да стане 650 от следващата година също е сред реалните и постижими цели, които сме си поставили“, допълни председателят на НС.

Относно нейната оставка, която бе поискана от ДПС, тя заяви готовност да дебатира по темата, но само при условие, че депутатите успеят да съберат 80 подписа и да ги внесат в парламента.

Виж още:Борисов с първи коментар: Резолюцията е повод за притеснение заради… Северна МакедонияМного се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения от нас и да върви по пъ…Oct 9 2020skafeto.com

Как и какво гласуваха българските евродепутати по резолюцията срещу БългарияТримата евродепутати от ДПС в групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент – Илхан Кючюк, Искра М…Oct 9 2020skafeto.com

ГЕРБ се пребори с машинния вот! Караянчева обясни: Направихме го заради бабите от БСППромените в Изборния кодекс, с които се въвежда едновременно хартиено и машинно гласуване в цялата с…Oct 8 2020skafeto.com

Обаятелна! Караянчева дари 6 килима трета употреба (СНИМКА)Театърът в Кърджали се похвали с дарение от парламентарния шеф Цвета Караянчева от 6 стари килима. …Oct 7 2020skafeto.com


loading...