река джип

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Водите на река Градевска отнесоха джип „Опел Фронтера“ край Симитли днес на обяд. Шофьорът на автомобила е успял да се измъкне невредим. Той се е опитал да мине по път, който прекосява реката, но буйните й води го отнесли на метри надолу по течението, докато успее да излезе, предаде NOVA.

Инцидентът е станал около 12.30 часа. След като водите на реката понесли джипа, той се закачил на дървен пешеходен мост, на 10 метра от мястото, където тръгнал да преминава. Половин час по-късно напорът на водата е съборил и понесъл моста, заедно със заседналия джип.

Опитите да се извади джипа засега са прекратени заради тежките условия и опасната обстановка, която застрашава живота и безопасността на хора и техника.

Съветът към пътуващите е да не преминават по пътища, които пресичат реки, защото водите в момента са много буйни.

Обилни валежи през последни дни доведоха до преливане на реки и контролирано изпускане на препълнените язовири. Бедствено положение заради наводнения обявиха на обяд в Трън и Радомир, а частично – в Перник.

Синоптиците предупреждават за опасно време – „оранжев код“, и за вторник. Обилните валежи продължават в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас, съобщават от Националния институт по хидрология и метеорология.

В Софийско, Северозападна България и Предбалкана има опасност от поледици и навявания, показва още прогнозата.

Виж още:Реки преляха и в Пернишко, Трън обяви бедствено положениеОбилните дъждове през последните дни повишиха нивата на реките в област Перник. На места те излязоха…Jan 11 2021skafeto.com