Ренета Инджова

Ренета Инджова – първата жена-премиер на България (в служебното правителство 17 октомври 1994 – 26 януари 1995), е била нападната вчера и в резултат има счупена китка на лявата ръка.

Това обяви Стойно Цветков, началник на отдел разследвания в СДВР.

Вчера вечерта бе съобщено, че Инджова е претърпяла битов инцидент – падане в блока, в който живее. Рано тази сутрин обаче се появиха информации, че 67-годишната жена е била пребита пред дома си, като се появи версия, че това е защото е редовен участник в антиправителствените протести, съобщава Сега.

Според Стойно Цветков събитията са се развили така:

„Снощи, след 18 ч. в Пето РУ е подаден сигнал от близък на Инджова, че тя е претърпяла инцидент. Незабавно са започнати активни иддирвателни мероприятия. Инджова е била посетена в дома й, разпитана е и е започнало досъдебно производство – за средна телесна повреда по чл. 129 от Наказателния кодекс, защото тя е със счупена китка на лявата ръка – разказа Цветков. – Казвам 18 ч., защото инцидентът е станал около в 9 ч. сутринта. Дадени са противоречиви данни и обстоятелства. След като (Инджова) е посетила болница там е записано, че това е битов инцидент – падане по стълби, затова и не е уведомен колегата, който е дежурен в „Пирогов“. И едва след като сме били сезирани – след 18 ч., сме започнали работа“.

Според него полицая Ренета Инджова е разказала пред разследващите, че сутринта към 9 ч. е излязла, за да отиде на пазар „Герена“.

„Завивайки зад ъгъла – но това го казва след 18 ч., държа да подчертая – чува бързи стъпки, блъсната е от лице, което не спира и продължава да тича. При сблъсъка тя залита, пада върху ръката си, при което счупва китката на лявата си ръка. Прибирайки се в къщи, звъни на близки и приятели и посещават блоничното заведение. Това е, които мога да кажа до момента“, завърши Стойно Цветков.

Още от България

loading...