Емил Бояджиев

„В интензивното ми казаха, че е в много тежко положение, а в родилното казаха, че нищо й нямаше. Къде ни е детето? Не ни казвате къде е? Кой я закара? Къде я закарахте“, пита пред БТВ лелята на починалата 17-годишна родилка.

Бащата на починалото момиче обясни, че лекарите неведнъж са го успокоявали, че дъщеря му е добре, но последната нощ докторка е слязла от 7-мия етаж на болницата и е казала на съпругата му да се моли за дъщеря им.

„Защо не се появява никой да ми каже какво става? Докторът каза, че дъщеря ми е добре, че е бетон“, твърди бащата.

Лелята на Мария разкри, че семейството им е имало много проблеми с нея и приятеля ѝ.

„Не е нормално да ражда на 17 години, но искам да задавам други въпроси. Защо никой нищо не знае за този смъртен случай? Може ли от морга на морга да разкарват това детенце“, каза лелята на починалата родилка.
Това е била втора бременност за 17-годишната Мария. Преди малко повече от година тя ражда първото си дете.

В сряда постъпва в болница за спешно секцио. На втория ден след раждането се оплаква на родителите си. „На гърлото я задушава, не може да диша, „вземете ми бонбони, кисело мляко”. Питаме докторите, а те: „Ще и мине”, разказа през сълзи Огнян Янев, баща на починалото момиче.

Междувременно в профила си във Фейсбук бащата качи видеоклип от разговора с доктора, проведен след смъртта на Мария.

Виж още:Страшна трагедия в Панагюрище: 17-годишната Мария роди, зарадва се на бебето, а два дни по-късно издъхна17-годишната Мария Димитрова е починала след раждане в панагюрската частна болница „Уни Хоспитал“, с…Dec 3 2019skafeto.com

loading...