Плевнелиев

„По-мъдрите от нас хора са казали, че който няма кауза, търси войната. Радев няма кауза и търси войната“, заяви президентът на България от 2012 до 2015 година Росен Плевнелиев пред Нова телевизия. По думите му Румен Радев търси конфронтация и това е най-големият проблем в България. Плевнелиев е категоричен, че държавният глава трябва да търси, съгласие, диалог, а не хаос.

Очаквам президентът Радев да продължи с конфронтационните си действия, защото това му изнася, подчерта Плевнелиев. Мандатът му ще остане като първият изяцяло провален мандат, никакви приоритети, никаква ангажираност към някаква кауза, никакви резултати, изтъкна още той.

Плевнелиев посъветва останалите политици да се занимават с по-смислени каузи, като това да отговарят на исканията на гражданите по един демократичен начин. В никакъв случай да не размахват юмруци.

Според него не трябва има остър тон между президента и прокуратурата. Плевнелиев е на мнение, че Радев трябва да съдейства на органите на реда.

Коруцията не се бори с ултиматуми и вдигнати юмруци, а с битката за истината, подчерта той.

По думите на презиндета Плевнелиев остава привкуса, че Радев има какво да крие и затова отказва да съдейства на прокуратурата.

Той напомни, че заедно с президента Първанов са били подложени на много по-жестоки проверки от прокуратурата по време на своите мандати, но са останали чисти, защото са съдействали на институциите.

Плевнелиев е на мнение, че не трябва да има предсрочни парламентарни избори, а когато дойде време за тях да си премерят силите и най-вече каузите по демократичен начин.

Не бива да се допуска дестабилизаиция и конфронтация, това угажда на Корнелия Нинова, Румен Радев, Мая Манолова, Васил Божков и Слави Трифонов, смята Плевнелиев.

По думите му инситуциите трябва да продължат да работят посветено и да се въоръжим с търпение.

Вижте още:

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурорИзходът е един – оставка на правителството и на главния прокурор. Насилието и провокациите не могат …Jul 11 2020skafeto.com

Румен Радев поиска оставката на шефа на НСОПрезидентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана генерал Краси…Jul 10 2020skafeto.com

Гешев: Радев е партизанин от прехода (ВИДЕО)„Със слизането си при Корнелия Нинова, Христо Иванов, Татяна Дончева и Йоло Денев президентът Радев …Jul 10 2020skafeto.com

Гешев към Радев: Мафията е в политиката, очаквайте всичко от насПрезидентът явно нещо се е объркал. Мафията във всички държави е в политиката. Неговото заявление е …Jul 10 2020skafeto.com

Възмутен от управлението, Радев излезе на протеста (Снимки)Президентът Румен Радев излезе сред народа пред президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотов…Jul 9 2020skafeto.com


loading...