Румен Спецов

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) и на длъжността е назначен Румен Спецов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Досегашният шеф на НАП е отстранена за системно несправяне със задълженията, заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

Той визира изтичането на лични данни от Агенцията по приходите и ниската събираемост, като от 4 милиарда лева са събрани едва 2.25 милиарда лева, пише още Дир.бг.

Новият директор на приходната агенция Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода от 2009 г. до 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Решението на Министерския съвет за освобождаването на Димитрова е било прието неприсъствено.

Галя Димитрова пое ръководството на НАП през май 2017 година. Най-големият скандал с нея избухна през лятото на 2019 година, когато хакери пробиха системата на НАП и източиха данни на граждани и фирми, а Димитрова не прекъсна отпуската си. Тогава изтекоха лични данни на над 5 милиона български граждани.

По неофициална информация в момента Галя Димитрова също е в отпуск.

Виж още:Осъдиха НАП за изтичането на данните, според съда всеки може да го направиЕдна от жертвите на теча на изтичането на лични данни от НАП през лятото на 2019 г. окончателно осъд…May 12 2021skafeto.com

Борисов: Направих недопустими грешки, предстоят тежки месециПредстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигар…May 11 2021skafeto.com


loading...