Русе – Бяла

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Неработещ фар, заблудил единия шофьор, е станал причина за челния сблъсък между двата леки автомобила на пътя Русе – Бяла снощи, при който пострадаха седем души, съобщи местният сайт „Русе Медиа“.

Сигналът за инцидента, който стана в участъка между двата разклона за град Две могили, бе подаден около 20 часа.

БМВ с русенска регистрация, управлявано от 44-годишен мъж, се е движило към Бяла. В него е пътувала и 42-годишната съпруга на водача. На прав участък с разрешено изпреварване след разклона за село Екзарх Йосиф, немското возило се удря челно с лек автомобил „Форд“ с австрийска регистрация, в който са пътували петима българи.

При удара двете коли са изхвръкнали извън пътя. Наложило се е част от хората да бъдат извадени с помощта на пожарникарите.

Всички пострадали са транспортирани в болница в Русе. Двама от тях са в реанимация, съобщиха от УМБАЛ „Канев“. Те са пътували в автомобила с австрийска регистрация, като и петимата пътници в него са от Стара Загора. В по-тежко състояние са 48-годишен мъж с политравма на лице и 25-годишен мъж с многофрагментна фрактура на главата. Именно те са в интензивното отделение.

Сред пострадалите има 14-годишно момче, настанено в хирургия с травми на прешлени. В хирургията е и 43-годишна жена, която е настанена за наблюдение, тъй като образните изследвания не показват тежки травми. 38-годишен мъж е в клиниката по ортопедия със счупвания вдясно на таза и долен крайник. Водачът на БМВ-то, който е пътувал със съпругата си, е настанен в хирургия с фрактура на ребрата. Той е на 44 години и е диабетик. 42-годишната му съпруга е в същото отделение, но за наблюдение, тъй като образните изследвания не показват тежки наранявания.

Още от България