Русе

При мен вчера идваха държавни институции и служби, които изискаха информация. Всичко им е предоставено – справки, видеозаписи. Това коментира изпълнителният директор на Свободна зона в Русе Георги Стоилов по повод на информацията от ТАСС, която се позовава на руската Федерална служба за сигурност, че взривното устройство, използвано на Кримския мост, е било скрито в рула със строително полиетиленово фолио и „в началото на август е изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по договор между „Транслогистик УА“ (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе)“.

Стоилов каза още, че към момента не може да даде повече информация по случая. Той обясни, че митнически представител на Baltex Capital S.A., която няма офис в Русе, е спедиторската фирма „Тива Ком“, предава БТА.

„Ние нямаме никакво отношение към товара. Ние сме операторът на този контейнер, но оттам нататък дали стоката е стигнала и къде, не знам“, коментира един от управителите на „Тива Ком“ Валентин Илиев, който обясни, че седалището на Baltex Capital S.A. е в Панама.

Той потвърди, че по документи в контейнера е имало строително фолио.

„Ние го изпращаме към крайния получател, който ни е подаден от търговците. Обработваме документите и ги представяме пред митническите органи“, обясни Илиев.
По думите му товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас. Той не знае какво се е случило с контейнера след това.

„Разберете, че днес минават 15-20 камиона с най-различни стоки. Ние сме чист спедитор. В контейнера знаем каква стока има само по документи. За това има контролни органи, които трябва да го проверят, преминавайки през граница. За мен няма нищо общо между камиона, контейнера и стоката с това, което е стигнало там“, обясни Илиев.

По думите му позицията на държавата, че България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, е вярна.

Виж още:Русия настоява: Бомбата, взривила Кримския мост, е пратена през август от Одеса в РусеРуската Федерална служба за сигурност (ФСБ) публикува резултатите от разследването на експлозията на…Oct 12 2022skafeto.com

МС: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на БългарияБезспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Репу…Oct 11 2022skafeto.com

Проверка на товарителницата: Камионът, взривил Кримския мост, не е бил в БългарияКамионът, взривил Кримския мост, нито е влизал в България, нито е излизал от страната ни. Това е зак…Oct 11 2022skafeto.com

Москва: Камионът бомба е тръгнал за Кримския мост от БългарияВзривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби, заяви президентът на Русия В…Oct 10 2022skafeto.com


loading...