руско посолство блокирани пари

България наистина е блокирала 890 хил. долара от превод към посолството на Русия у нас. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, след като по-рано днес зам.-шефът на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов обяви, че финансовото министерство е наложило запори на сметките на руското посолство.

„Запори няма наложени, но има блокиран превод от 890 хил. долара, заяви Асен Василев. Парите са спрени по силата на европейските санкции. Руснаците твърдят, че сумата е предназначена за заплати на служителите на посолството на Русия в София. Заради това българското правителство се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите. Ако бъде получено положително становище от ЕК парите ще бъдат разблокирани веднага.“, заяви Василев.

По-рано Тошко Йорданов, след като обяви новината, коментира, че подобен ход ще донесе загуби и на български фирми, които работят на руския пазар.

„Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, които са си техни. Блокирали са ги тук, в България. Само че да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всякакви граници на глупостта, защото това няма връзка с това, че ние сме враждебни държави“, заяви Йорданов. И припомни, че дипломатическите ни отношения все още не са скъсани. Те лъжат и си измиват ръцете през Външно, ядоса се той.

Вижте още:
Тошко Йорданов и Георги Свиленски пред бой в НСРазмяна на остри реплики между депутата от ИТН Тошко Йорданов и Георги Свиленски от БСП стана повод …Jul 6 2022skafeto.com


loading...