Сашо Диков

Съветът за електронни медии е дал 7-дневен срок на Сашо Диков да представи доказателство, че има изискуемия по закон поне петгодишен трудов стаж в телевизия, за да кандидатства за генерален директор на БНТ. Това стана ясно на днешното заседание на медийния регулатор. Причината е, че известният тв водещ не е представил трудовата си книжка в комплекта документи, с които кандидатства за позицията. Това установила техническата комисия на СЕМ за конкурса, в която влизат членовете му Габриела Наплатанова и Симона Велева и трима души от администрацията, предава Сега.

Непълна документация е регистрирана и при университетския преподавател Светлана Божилова, която също участва в надпреварата. Тя не е представила кратка автобиография и резюме на концепцията, с която кандидатства. На нея също е даден 7-дневен срок за поправяне на пропуските.

Останалите кандидати за поста в обществената медия – действащият й директор Емил Кошлуков, Венелин Петков, Василена Матакиева, Сашо Йовков, Красимир Ангелов и Ирина Величкова, са с пълен комплект на нужните документи. До 15 юни СЕМ трябва да обяви кои са допуснати до същинската част на конкурса. Събеседването с одобрените кандидати е на 27 и 28 юни, а изборът е на следващия ден. Мандатът на Кошлуков изтича в началото на юли.

Още от България


loading...