сбиване в лекарски кабинет

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

След вербалната агресия и сбиване в лекарски кабинет в Ново село, д-р Ивайло Иванов проговори пред БНТ. Лекарят заяви, че се чувства унизен и благодари за подкрепата на своите пациенти в този тежък момент.

Общопрактикуващият лекар се грижи за над 3000 пациенти. Сред тях е и Димо Станев, чиито близки твърдят, че е починал след поставена ваксина на „Янсен“. Няма обаче такова лекарско заключение.

Д-р Иванов заяви, че мъжът сам е настоял да го имунизира, за да може да се върне на работа в Германия. А Венцислав Ангелов вижда за първи път, когато нахлул в кабинета му. След грозната сцена с насилие той ще заведе граждански иск.

„Категорично бях нападнат от този господин, вижда се и на записите как посяга. Тези вербални атаки, тези физически удари, тези блъсканици в стени. Имам синини по гърба, по лицето… Заплахи за убийство. Аз не съм очаквал такова нещо“, казва д-р Ивайло Иванов.

Лекарят казва, че никога никого не е притискал да се ваксинира.

„Тук в България обикновено показанията за ваксинация се смятат за противопоказания. Категорично сърдечно болните пациенти трябва да бъдат ваксинирани. Той не само, че трябваше да се имунизира, а трябваше да се имунизира по-рано, за да се предпази от разболяване. Повтарям, за пореден път този човек почина от заболяване от Covid-19 „, казва д-р Иванов.

Лекарят благодари на колегите и на пациентите си, които го подкрепиха „в този труден за мен момент“.

Вчера десетки жители на няколко русенски села се събраха на площада в Ново село, за да изразят своята пълна подкрепа към д-р Ивайло Иванов и настояха да има справедливи наказания за нападение над лекари.

Д-р Иванов казва още, че случилото се не го демотивира и ще продължава, както досега, да се грижи за своите пациенти.

Заради зачестилите случаи на агресия над медици в Русе и жестокото убийство на собственичката на верига аптеки Ери Пехливанян, журналисти призовават тази вечер русенци да запалят свещ вкъщи в знак на съпричастност.

Виж още:Екшън в Русенско: Бой до кръв в лекарски кабинет заради поставена ваксина (ВИДЕО)Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, нападна личен лекар в Ново село, Русенско. От видео…Jan 17 2022skafeto.com