сблъсъци пред БНТ

Плътен кордон от полицаи пази пред сградата на БНТ на улица „Сан Стефано“ от сблъсъци. Засиленото полицейско присъствие е заради готвените протести преди участието тази вечер в „Панорама“ на президента Румен Радев. Пред сградата на обществената медия вече са се събрали и привърженици, и противници на президента. Симпатизантите на президента скандират името му.

Пред БНТ е разпъната и шатра на БОЕЦ. Днес активистите от организацията обявиха, че не искат президентът да си прави пиар на техен гръб. Те пуснаха куп въпроси към държавния глава във фейсбук, като заключиха, че всъщност Радев реално не се бори срещу мафията у нас.

Пред телевизията са и майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ както и отец Дионисий, който бе ежедневен участник в протестите на жълтите павета. Недоволни от властта скандират и срещу премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Още в четвъртък стана ясно, че се готви уличен пуч срещу държавния глава от активисти на ГЕРБ. Твърди се, че антирадевистите ще направят опит да блокират президентския кортеж.

Срещу тази улична проява обаче стегнаха редици и привърженици на президента.
Сблъсъци довечера пред БНТ заради Панорама?Уличен пуч срещу президента Румен Радев се готви пред БНТ от активисти на ГЕРБ, пише Lupa.bg, позова…Nov 13 2020skafeto.com


loading...