Урджанов

Розовият цвят на пържолите и свинското месо по щандовете на търговските вериги се дължи на обработката им с дезинфектант. За това разказаха за „Телеграф“ производители от Врачанско.

Нормалният цвят на узрялото свинско месо е розов, като отива към леко кафеникав. По това време може да се познае, че е прясно и не е внесено от другия край на планетата, коментираха търговци и производители.

В много случаи обаче, за да остане месото със свеж розов цвят, производителите използват калиев перманганат – вещество с червен цвят, популярно като дезинфектант, както и с антигъбични свойства. Плюсът му за търговците е, че е безвкусен и не може да се засече извън лаборатория.

По-възрастните клиенти лесно разпознават „освеженото“ месо и го избягват, но масово хората предпочитат именно него, признаха търговци от унгарска верига с клон на пазара „Иван Вазов“ в София.

Като цяло прясно произведено в България свинско месо може да се намери в повечето от малки бутикови магазини в страната. Те обикновено са на фермери, които са затворили цикъла на производство.

Повечето от тях са принудени да продават в собствени магазини, тъй като не могат да смогнат на огромните изисквания на търговските вериги. Такъв производител на свинско месо сподели, че търговска верига им е поискала 5000 лв. годишно, за да продава месото им на щандовете си. Отказват се, защото не могат да издържат.Всички готвим месото грешно и това го съсипваМесото е важна част от диетата ни, защото то е богато на различни вещества, които не можем да си наб…Oct 3 2019skafeto.com

Учени от Оксфорд: Пилешкото месо може да е смъртоносноМесото е важна част от диетата ни, защото ни помага да си набавим жизнено важни вещества. Въпреки то…Sep 14 2019skafeto.com

Ясно е кое е най-вредното месоВсички знаем, че месото е важно за нашето здраве и добър тонус, особено докато растем и организмът н…Oct 11 2019skafeto.com

loading...