сексуално здраве

Единият от двата случая на маймунска шарка, доказани към днешна дата в България, е открит в здравен център, насочен към сексуалното здраве, съобщават от CheckPoint София.

„За съжаление, пациентът, за когото ние полагаме грижи и на когото оказваме емоционална подкрепа и съдействие, е свидетел на всички нерешени в здравеопазването ни проблеми, натрупани с години – от неприветливите условия и лошата храна в болницата, през недостатъчния и преуморен персонал, който има своите особености, до липсата на комуникация и диалог в здравеопазването и отсъствието на дигитализация в помощ на пациентите“, уточняват от здравния център.

„Искрено се надяваме у нас да се приложи ефективен модел за работа при положителни случаи на това заболяване, който да не затруднява пациентите и който им гарантира достойно отношение и третиране и грижи, на каквито всеки има право. Тези два случая са добро начало за тестване на системата и се надяваме пропуските, допуснати в тях, да бъдат отстранени, за да се гарантира качествено здравеопазване на засегнатите“, пише още в съобщението.

Виж още:Потвърдено: Първи случаи на маймунска шарка в БългарияВ България към днешна дата са потвърдени първите два случая на маймунска вариола, съобщиха от прессл…Jun 23 2022skafeto.com


loading...