село Белгун

Започва разследване на тежкото меле, което отне живота на четирима души в каварненското село Белгун. Това предаде Нова телевизия.

Припомняме, че две деца – на 1 и на 12 години, майка им и един мъж бяха прегазени на тротоар. 36-годишен жител на селото не успява да вземе завоя и връхлита върху тротоара, където са били жертвите и раненият. Шофьорът няма провинения пътищата досега от 2013 година, когато е получил книжка.

Жители на селото споделят детайли за шофьора и за мястото на трагедията.

„Досега това момче не е карало по този начин. Алкохол не пие, наркотици не взима. Нямало е такива проблеми. Добро момче беше, ама защо е карал така силно този път – не знам“, споделя жител на селото и свидетел на птп-то.

Той добавя, че на мястото няма легнали полицаи и не се взимат никакви мерки.

Друга жителка на селото споделя: „Видях катастрофата. Труповете на децата се бяха пръснали, единият тук, другият там… Цяла вечер не съм спала от уплаха. Трябва да направят легнал полицай, камера да сложат“.

Бащата на починалите деца пък споделя, че шофьорът е негов роднина.

„От работа се връщам и чувам това. Станах дивак вече. Само ме викнаха да ги разпозная, целунах едното дете, после другото дете“, каза през сълзи бащата на починалите деца.

Пострадалото в жестоката катастрофа снощи 8-годишно дете, чието състояние беше критично, е по-добре, очаква се неговото възстановяване. Това съобщи на брифинг днес окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, пише dobrichonline.com.

„С вчерашна дата е образувано досъдебно производство за престъпление – възникване на катастрофа с причиняване на смърт на повече от едно лице. Делото ще се наблюдава от окръжна прокуратура – Добрич, наблюдаващ прокурор ще бъда аз. От снощната информация нямаме някакви допълнителни данни. Едното дете и водачът на автомобила, които снощи бяха в критично състояние, към настоящия момент са по-добре и се очаква тяхното възстановяване”, заяви той.

Директорът на Главната дирекция „Национална полиция” гл. комисар Николай Хаджиев заяви, че са проведени необходимите процесуално следствени действия и е образувано досъдебно производство.

По думите му причините и обстоятелствата за възникване на катастрофата тепърва ще се изясняват. „Към момента се извършва повторен оглед на местопроизшествието, имаме загинали 4 лица и 2 настанени в болница. Водачът управлявал автомобила е на 36-години, той е правоспособен водач от 7 години, няма налагани глоби и наказания по Закона за движението по пътищата”, заяви гл. комисар Хаджиев.

Предвид тежката катастрофа и смъртните случаи в село Белгун, през нощта там е бил изпратен полицейски патрул. Сред живущите няма напрежение.

„Извършен е допълнителен оглед с разследващи полицаи и експертни лица, за да бъде установена причината за възникналата катастрофа. Обстановката не е приятна, има загинали две деца, двама възрастни, които са млади хора. Там обстановката е леко казано тъжна”, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Никола Панчев.

Резултатите от тестовете за алкохол и наркотици на шофьора ще излязат утре. Към момента няма данни той да е имал психически отклонения. Данните за скоростта ще бъдат готови, след като бъде назначена автотехническата експертиза.

Виж още:Двама възрастни и две деца загинаха при гонка в КаварненскоДвама възрастни и две деца са загинали при гонка между автомобили в каварненското село Белгун. Инфор…Aug 17 2020skafeto.com


loading...