СЕМ БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) призовава Българската национална телевизия (БНТ) да отстоява високите професионални стандарти при изпълнение на обществената мисия.

Това се казва в позиция на медени регулатор по повод реакциите и медийния отзвук, свързани със снимка, публикувана от БНТ.

СЕМ призовава обществената телевизия да не допуска подвеждаща информация в редакционното си съдържание.

СЕМ ще следи за обективността и коректното отразяване на събитията от страна на обществения доставчик, се казва още в позицията.

Тъй като снимката, публикувана от БНТ, бе използвана за дезинформация в навечерието на предизборна кампания, би било логично обществената телевизия да даде подробно обяснение и да обясни по какъв начин е бил избран точно този кадър, след като по думите на авторката, той е различен от всички останали, се казва в позиция на Асоциацията на европейските журналисти-България.

Асоциацията реагира светкавично, въпреки че никой от БНТ не е твърдял, че Лена Бориславова и Кирил Петков са хванати за ръка. Кадърът на Десислава Кулелиева показваше близост между бившия премиер и неговата говорителка.

Опитната фотографка разказа вече, че двамата не са хванати за ръка, а кадърът не е искал да внуши това. В обществото обаче снимката придоби друг смисъл предвид други фотоси и видеа, за които се твърди, че са заснети Бориславова и Петков, които посещават квартира под наем. Двамата не отрекоха, че са те, но не са коментирали къде и защо ги е хванала скрита камера, пише сайтът Защото.

Виж още:Снимка на БНТ разпали мрежата: Лена и Киро напуснаха хванати за ръка! ВИДЕО обаче показва другоЛена Бориславова и Кирил Петков напуснаха Министерския съвет хванати за ръка. Снимката е на БНТ, но …Aug 2 2022skafeto.com

КПКОНПИ проверява Кирил Петков за любовна връзка с Лена Бориславова по сигнал на ПИККомисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е…Aug 2 2022skafeto.com


loading...