Волен Сидеров е освободен

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който неотдавна беше глобен от СЕМ с 2000 лева заради скандалното си поведение в предаването „Референдум“ по БНТ, днес се завърна в ефира на телевизията. Бившият депутат, който напусна парламента, за да стане общински съветник, участва в сутрешния блок и коментира какви ще са приоритетите му в Столична община и от кого партията му ще оттегли доверието си.

„Ще се опитам да организирам граждански протести против намерението на кмета Фандъкова и общинския съвет да вдигнат данъците на автомобилите. Цялата работа е да се вземат едни пари от хората. ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Достатъчно са постъпленията в държавната хазна“, заяви той.

По думите му на 30 декември в Общината ще се обсъди план-сметка за парите за чистотата, с която той не е съгласен.

„Няма никакво позоваване и анализ на база на какво се изчисляват тези 67 млн. лв. Чии са тези фирми, има ли, няма ли корупция? Защо толкова скъпо струва чистотата на София, която в крайна сметка не е чиста“, попита Сидеров.

Той говори и за решението си да напусне Народното събрание.

„Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения“, заяви лидерът на „Атака“ и беше категоричен, че партията му няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет.

„Атака“ беше чaст от Tройната коалиция „Патриоти“, която сключи споразумение с ГЕРБ за управление на държавата. ГЕРБ стимулира изолирането на „Атака“, тъй като станахме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент – отвертката и клещите. Но ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ са основния виновник и поддръжник на тезата „Атака“ да не е в управлението“, категоричен бе Сидеров.

Сидеров коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков с въпроса къде е оставката на заместничката му Султанка Петрова от ВМРО, която е изготвила „потресаващата“ Стратегия за социални услуги.

„Той отдавна трябваше да бъде отстранен, това министерство не е социално, а по-скоро работи за чужди НПО-та“, заяви бившият депутат за Петков.

Лидерът на „Атака“ каза още, че може да направи критичен анализ на всяко едно от министерствата в кабинета на Бойко Борисов, като отново критикува доскорошните си партньори в „Обединени патриоти“.

„Каракачанов отдавна е за сваляне и между другото, за разследване. Отдавна ми дават сигнали за крупни далавери във военното министерство. Ще ги подредя в една папка и ще ги дам на новия главен прокурор, който ми казват, че бил много добър“, каза Сидеров за министъра на отбраната и лидер на ВМРО.

Относно протестите срещу издигането на лидера на НФСБ Валери Симеонов като зам.-председател на Народното събрание, Сидеров заяви, че той пък не трябва да е въобще в някакъв видим пост в политиката.

„Трябва да направя едно извинение, защото аз съм до голяма степен виновник той да е и в политиката, и в парламента“, заяви лидерът на „Атака“.

Виж още:Сидеров на нож срещу Фандъкова: Ще спрем безочието с повишения данъкСрещу повишения данък за колите и увеличения бюджет на Столична община за чистота се обяви лидерът н…Dec 2 2019skafeto.com

loading...