Бой между хора на Волен

Срещу повишения данък за колите и увеличения бюджет на Столична община за чистота се обяви лидерът на „Атака“ и общински съветник Волен Сидеров. Той обяви намерението си в предаването „Неделник“ по АЛФА ТВ.

Националистът разкри как ще гласува по важните точки в Столичния общински съвет през идните дни.

„Увеличението на бюджета за чистота на Столична община за 2020 г. скача от 207 на 217 млн. лв., с цели 10 милиона. Аз ще гласувам категорично против. Освен това ще настоявам за подробен анализ от надлежните органи какви договори са сключвани и с кои фирми, точно както заявих и в предизборната си кампания за кмет на столицата“, заяви Сидеров.

Той допълни, че данъците за автомобилите на столичани също ще се гласуват скоро, като заяви, че по темата трябва да има голямо обществено недоволство. По думите му предлогът за вдигане на данъка е нонсенс, тъй като се вдига данъкът както на колите, които замърсяват повече, така и на тези с газови уредби.

„Това ще засегне стотици хиляди души. Ние ще предприемем всички действия както като партия, така и като медия да спрем подобно безочие“, каза още той.

Припомняме, че в края на ноември, кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че няма да оттегли предложението за по-високи данъци за автомобилите и сделките с имущество от 2020 г.

Столичният градоначалник вярва, че решението ще доведе до по-чиста среда в София въпреки общественото недоволство.

Увеличението при данъка за автомобилите е в зависимост от екологичния стандарт на колата и нейната мощност, а ръстът е между 10 и 40%. При имотните сделки данъкът ще скочи с 20% но, изчислено от стойността на сделката, увеличението реално е с 0.5 на сто.

Виж още:Софиянски атакува Фандъкова: Защо сега вдигате данъците?Бившият кмет на София Стефан Софиянски атакува Столична община и обяви, че няма никакво опрадвание з…Nov 30 2019skafeto.com

Фандъкова: Не съм казвала, че няма да се пипат данъцитеНикога в кампанията не съм казвала, че няма да се променят данъците в София, заяви пред БТВ столични…Nov 29 2019skafeto.com

Фандъкова преди изборите: Няма да вдигаме местните данъци! Фандъкова след изборите: Вдигаме местните данъци!След като преди изборите беше обещала да не вдига данъците, кметицата на София Йорданка Фандъкова на…Nov 28 2019skafeto.com

loading...