пробни гласувания

От фирмата доставчик на машините за гласуване „Сиела-Норма“ са готови на преговори с ЦИК по обхвата на поръчката, щом от Комисията категорично не искат да преговарят за цената.

Според фирмата не е възможно да доставят в срок 1500 машини, без да ползват скъп транспорт като самолети, както и да извършат цялостното обслужване по време на изборите, съощава БНТ. От фирмата смятат, че за да успеят да доставят машините, времето за преговори с ЦИК е не повече от 3-4 дни.

„Тази комбинация от пълното задание и тази цена за нас е невъзможна и това обявихме на ЦИК вчера – че ние можем да изпълним все още въпреки супер кратките срокове целият обем на поръчката.

"Сиела Норма" готова да преговаря с ЦИК за машините за вота

Можем да изпълним и част от тази поръчка, така че ако ЦИК постави на първо място бюджета и на второ място обема на работа, ние можем да изпълним например доставката само на машините или пък цялото логистично обслужване на изборите в България. За съжаление, комбинацията от избори в чужбина, местни избори в два тура и парламентарни избори плюс 1500 машини очевидно не може да се вмести в 6 милиона и половина, дори ако човек вземе цените от предишната поръчка, която в никакъв случай не е била раздута“, заяви Веселин Тодоров от „Сиела-Норма АД“.


loading...