Иван Гешев позиция системата за случайно разпределение на делата Иван Гешев положение николай банев прокурор иван гешев

Главният прокурор Иван Гешев сезира Европейската комисия (ЕК) за системата за случайно разпределение на делата. Това стана ясно от коментара му пред Нова телевизия.

Одит на системата показа, че тя е компрометирана. 10 000 евро струва делото да попадне при точно определен съдия. Такива слухове се носели в съдебните среди.

Обвинител номер едно сподели, че се надява това да не се окаже вярно.

Гешев хвърли обвинения към конкретни лица. Калин Калпакчиев и Христо Иванов като министър на правосъдието натискали без обществена поръчка системата за случайно разпределение на делата да се поеме от конкретна фирма, която не е известна в IT средите.

Гешев: Радикални мерки! Вечерен час и контрол на движението из големите градове през деня„Аз не се обявих за по-строги мерки, аз се обявих за радикални мерки. Вчера казах, че сме в почти во…Mar 18 2020skafeto.com

Лозан Панов и присъдружните му дами, както се изрази Иван Гешев, не искали да се одитира системата за случайно разпределение на делата. И тъй като сме били под мониторинг от страна на Брюксел, когато е въведена, главният прокурор се закани:“ Ще сезирам Европейската комисия“.

Това може да бъде сравнено с коронавирус в съдебната ни система, подчерта той. Това е трагедия, по думите му, защото се засягали хиляди съдби. Гешев изтъкна, че тази фирма явно е филантроп, защото не искала пари за поддръжка.

Гешев: Подкрепям идеята за радикални мерки в София! Да не отидем в италианския вариантЗапознат съм с призива на софийските лекари и ги подкрепям. Това заяви за БНР главният прокурор Иван…Mar 20 2020skafeto.com

loading...