Системата ни убива

Националната гражданска инициатива „Системата ни убива“ ще участва в предсрочните парламентарни избори като гражданска квота в листите на политическа партия, която засега няма да бъде обявена. Това съобщи Вера Иванова пред журналисти при палатката на „Системата ни убива“ пред сградата на парламента – бившият Партиен дом, в София.

Попитана дали това е партията на Мая Манолова „Изправи се България“, Иванова отговори, че няма да обявят сега партията, а това ще стане може би до края на седмицата. Тя посочи, че като гражданска квота в листите ще участват не само майки на деца с увреждания, а хора със сърца, хора с каузи, борещи се и оцелели въпреки системата. Не е само каузата за децата и хората с увреждания, а и каузата за образованието, за съдебната система, за здравеопазването, природата, бездомните животни, изброи Вера Иванова.

„Крайно време е в този парламент да влязат истински протестиращи, истински хора с душа, със сърце, за които не е непозната болката, страданието, мъката и ада, в който живеем“, посочи тя.

Иванова коментира, че от десет години са на площада и за съжаление, политическите партии са слушали избирателно проблемите, според интересите, превърнали са каузите им за децата, за хората с увреждания, за образование, за здравеопазване в „политически мръсни игрички“, предава Дир.бг.

Тази палатка, която от години е символ на нашия протест, днес ще бъде развалена, но тази палатка ще бъде пренесена вътре в Народното събрание, т.е. нашият протест от паветата отвън ще бъде пренесен вътре, каза Димитрина Русева – майка на дете с увреждания. Тя посочи, че няма да се примирят с никакъв лобизъм и хората ще бъдат на първо място, защото единствено тези, които са го преживели, биха могли да го променят.

От „Системата ни убива“ представиха хората, които ще участват в листите. Сред тях са Златина Станкова, Юлия Старчева, Нели Димитрова и Димитрина Русева, Диана Кишкилова – бизнес дама, Митко Андонов от Девня – председател на Дружеството на инвалидите в града, земеделски производители, представители на „Младите срещу системата“.

Още за Избори 2022