Какво представлява това? Системата за контрол на достъпа до асансьора е набор от софтуерни и хардуерни технически контроли и контроли, насочени към ограничаване и регистриране на ползвателите на асансьора. Говорим за високотехнологичен продукт, който отговаря на нуждите на нашата ера.

Модерната система за контрол на достъп до асансьора позволява на определени хора в определени часове да имат достъп до етажи, които са затворени за посетители от трети страни. В зависимост от избора на контролен панел, няколко асансьора могат да бъдат комбинирани в система. Тази мярка спомага за подобряване на сигурността на бизнеса.

Така например, сградите с голям трафик са особено уязвими към кражби, вандализъм, престъпления и дори наранявания. Системата за контрол на достъпа с карти позволява на всеки потребител да има достъп само до разрешени етажи. Ако вземем за пример хотел, това може да е етажът на наетата стая или апартамент и общи части като басейн, ресторанти, барове и балкони.

На служителите в сградата, където са монтирани асансьори с подобна система за достъп, се издават индивидуални пропуски, които осигуряват достъп до желаните етажи. Асансьорните кабини са оборудвани с камери, за да може да се провери самоличността на лицето, използващо ключа.

Системата за контрол на достъпа на асансьора е съвместима с повечето ключалки на вратите, което означава, че една карта ще бъде достатъчна за достъп до всички разрешени пространства. Вече не се нуждаете от ключове за отваряне на врати, просто използвайте една карта за достъп до асансьорите и квартирата си.

Това е идеалното решение за всяко пространства – офис, хотел или резиденция от висок клас, тъй като значително намалява риска от възникване на неблагоприятна ситуация без никакво търговско въздействие. Автоматизиран начин за контрол на достъпа до различните етажи на вашия дом, без необходимост от физическа охрана на място, също ще намали разходите ви.

Достъпът може да бъде разрешен или отказан в зависимост от това кой и кога ще използва асансьора. Има значение и какъв асансьор ще се използва. Статусът на потребителя може да бъде променен по всяко време. Самата система за контрол на достъпа на асансьора е гъвкава и надеждна.

Във фирмите може да има текучество на персонал или хората да загубят ключа или да не го върнат след изтичане на трудовия им договор. Всеки ключ е индивидуален, следователно, ако потребителят напусне или ключът бъде изгубен, пропускът ще бъде автоматично блокиран и няма да е необходимо да се препрограмира цялата система.

Също така, в една сграда може да има няколко компании с различно работно време. Системата за контрол на достъпа на асансьора може да бъде програмирана да отговаря на всички изисквания.

Има ситуации, когато достъпът до определени етажи трябва да бъде отворен само за ограничен брой хора. За всички останали асансьорите ще бъдат автоматично блокирани за необходимия период от време.

Инсталирането на система за контрол на достъп е много по-евтино от наемането на охрана. И в много отношения изключването на човешкия фактор се счита за най-ефективното решение. Днес на пазара има голям избор от системи за достъп от различни производители. И всеки може да намери решение, подходящо за собствения му бизнес модел.


loading...