скандал Панорама

Огромен скандал се разрази в студиото на „Панорама“ по БНТ в петък вечерта. Наложи се водещият Бойко Василев да разтърве Димитър Митев от „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ и лидера на „Глас народен“ Светльо Витков.

„Кои сте вие, комунисти ли сте“, обърна се Витков към представителя на Евролевицата. „Ние сме партия Евролевица на Александър Томов“, отвърна му Митев. Това провокира Витков да отправи гневни критики към Александър Томов. Тогава на свой ред Митев заяви, че не иска да слуша „някакъв чалга певец“.

Светльо Витков се ядоса, стана от мястото си и се насочи към Митев. „Айде, излизай навън да се разправяме“, обърна се Витков към човека на Томов. Намесиха се и други участници в предаването, за да успокоят певеца. Той седна обратно на мястото си, но след секунди отново стана и се насочи към Митев. Водещият за втори път се опита да ги усмири да не се разправят. Накрая Витков свали микрофона си и напусна студиото, като преди това разпалено обясни, че комунистите трябвало да бъдат избити с камъни.

Eто и част от реплките, разменени между Витков и Митев:

Митев: Кой е комунист, бе! Ти нямаш средно образование, к’ъв си ти, бе… Простак такъв…

Витков: Момиче, имам висше образование, икономическо…

Митев: Къде? В Разград?

Витков: Какъв Разград, бе лигльо… Айде отвънка! Ей така се бият комунисти, щото не ги изтепахме навремето. Не бяхме на площада, не ги изтепахме с камъни и сега тука ще ми се дърви… Когато едно момче, което не ми е на годините и не знае нищо за мене, ми подхвърля реплика „чалга певец“. Чалга певец никога не мога да бъда, защото съм завършил СМГ, мойто момче.

Митев: Аз съм завършил Първа английска гимназия и съм доктор по политология от СУ…

Витков: Еми ние ви бихме. В СМГ-то ние ви биеме…за всичко ви биеме в СМГ-то.

Бойко Василев: Господа, не сме в детската градина!

В крайна сметка Светльо Витков реши да напусне сам студиото и изкрещя: „Никога не гласувайте за шибани комунисти! Точка от мене!

Вижте скандала във видеото след 43-та минута…


Панорама, 16.09.2022


loading...