Скилър

Със сестра ми нямаме общ бизнес, тя се занимава с неща, от които аз не разбирам – единствената връзка е това, че ми е роднина. Това заяви Александър Деянов-Скилър в „Тази неделя“, който беше обвинен за злоупотреба с евросредства, заедно със сестра си Лиляна Деянова, известна като Лилана, и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

„Те ме обвиняват, че съм в престъпна група със сестра ми и нейния съдружник. Това е много странно, защото в делото се коментира всичко друго, но не и нещата, с които аз се занимавам. Коментира се АПИ, връзките с Васил Божков, а това са неща, от които аз не разбирам. Живял съм в творчески свят и винаги съм се занимавал с музика“, коментира мъжът.

„В един прекрасен ден дойдоха 15 служители от различни служби, които започнаха да ровят в бельото на приятелката ми. Като видяха за какво става дума казаха: „Абе, момче, какво става?“. Прибраха ме в ареста и ми бе наложена гаранция от 100 000 лева, което ме превръща в един от най-опасните престъпници. Нелепо е“, възмутен е музикантът. В последствие гаранцията му беше намалена наполовина.

Относно съобщението на прокуратурата, че в офисите на сестра му е открита записваща техника за подслушване, Деянов заяви, че това е нелепо, защото адресите на въпросните фирми не принадлежат на нея.

Музикантът сподели, че при разпитите е имало въпроси и за бизнесмена Васил Божков, но той им е отговорил, че никога не се е срещал с него и не го познава. Допълни, че няма информация дали Лилана поддържа контакт с хазартния бос.

По време на разследването стана ясно, че Деянов е спечелил евросредства за разработването на „Иновативна платформа за бийтбокс обучение и музикална транскрипция“. По думите му програмата е била негова мечта. „От 20 години се занимават с бийбокс, организирал съм събития, ходил съм по състезания – винаги съм се стремял да развия това изкуство, защото в България има много таланти, които се занимават с това нещо и ние сме водеща сила в света. Платформата помага да се направи курс, но при нея има иновативен транскрипционен език, който може да възпроизвежда отделните звуци“, уточни Деянов.

Изплатени са му 238 хил. лв. от общо 434 хил. лв., но платформата все още не е видяла бял свят. Той обясни, че тя е „опорочена“ заради чужди интереси. „Да, бенефициент съм, получих частична сума, като аз имам и самоучастие. По процедура аз правя инвестицията със собствени средства, а след това ми се връщат тези пари. Реално аз съм дал повече пари, отколкото съм получил. Софтуерът е
направен, но след това започнаха проблеми от всякъде“, каза Деянов. Мъжът посочи, че няма представа в чии интереси се е набъркал, за да бъде намесен в скандала.

„Всички казват, че сестра ми е певица, но това не е така. Завърши образование в Лондон и с музика не се занимава от 10 години. Сестра ми помага със съвети, но аз имам официален консултант. Не съм човек, който знае за декларации и отчети. Аз съм създал творческата идея. Никога няма да допусна да се урони престижа на държавата. Върху мен беше хвърлено огромно петно. През живота ми един лев не съм откраднал, един човек не съм излъгал. 50 000 лева гаранция е непосилна за мен. Мислим варианти, има ипотеки. Аз нямам доходи два месеца. Мога да изкарам пари като преподавам уроци онлайн“, добави Скилър.

„Аз живея сега както преди, но с разлика, че ми се лепна петно. Имам нормален стандарт на живот. Работих и като малък. Не съм изкарвал пари от друго място, освен от музика и изкуство. Активен съм. Сега ще започнат проверки от НАП, но нямам какво да крия. Това е един кошмар за мен и близките ми. Благодаря за подкрепата на всички. Не съм се чувала със сестра ми. Стреса върху близките ми е огромен. Те не знаят какво да очакват. Имам документи, одобрения, подписи, че всичко е било наред. От министър Караниколов имам писмо, че всичко е наред. Но сега едва ли не съм най-големият престъпник в България“, заяви още братът на ЛиЛана, Скилър.


loading...