Николаос Цитиридис Слави си купи телевизия регистрира партията закон
Слави Трифонов

„Две години поред България продължава гордо да отстоява своето 111-о място в класацията по свобода на словото. Поредната инициатива, с която ще браним „престижното“ за нас 111-о място е факт – БНТ, bTV, Нова, Канал 3 и СКАТ щели да променят Закона за радиото и телевизията. Възниква въпросът защо точно тези телевизии ще участват в изготвянето на новия закон. По какъв критерий са избрани? Кой ги е избрал? Защо Канал 3 и СКАТ например, а не Евроком или пък Тянков ТВ?“. Това написа Слави Трифонов в петък вечер в страницата си във фейсбук, атакувайки Вежди Рашидов и експертите, които ще пишат новия медиен закон.

Тв водещият, който от началото на ноември се изявява в собствената си телевизия „7/8“, недоволства, че работната група, която ще пише новия закон, е създадена по нареждане на председателя по култура и медии в парламента Вежди Рашидов тихомълком.

„Преди два дни същият Вежди Рашидов е събрал едни хора да пишат новия закон. Срещата не е била обявена публично и не е била записана в дневния ред на Народното събрание. Събрали са се тия, които са се разбрали“, пише Дългия и недоволства как така Вежди Рашидов, който съвсем наскоро в интервю по БНТ каза: „Айде стига с тая свобода на словото!“ ще пише новия медиен закон.

„В работната група е и друг човек, преживял катарзис – депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Това е същият Тома Биков, който щеше да вкарва Бойко Борисов и Цветан Цветанов в затвора, а после стана депутат от ГЕРБ. Същият този Тома Биков, който лансира идеята държавата да спонсорира само позитивни филми и сериали. Вероятно ще предложи текст телевизиите да излъчват само позитивни филми…за ГЕРБ. Този човек е един изключителен медиен експерт. Не е ясно защо е медиен експерт. Но явно е такъв и аз нищо не разбирам.

Слави Трифонов с гръмотевичен удар – „Господари на ефира“ възкръсват в телевизията му„Господари на ефира“ ще възкръснат в ефира на телевизията на Слави Трифонов! Дългия е поканил Джуди …Nov 15 2019skafeto.com

Кой още е в групата? Е, как кой? Валери Симеонов. Не знам дали още го помните – това е онзи Валери Симеонов, който арогантно заплашваше журналиста Виктор Николаев в национален ефир. Та и той ще пише Закона за радиото и телевизията. Нищо, че е в конфликт на интереси като собственик на телевизия“, изрежда още Трифонов.

Слави Трифонов създаде ВИС-3„Слави Трифонов създаде ВИС-3“ е коментар на Данка Радева в Ретро.бг. Публикуваме го без намеса. Ня…Oct 8 2019skafeto.com

И продължава с атаката: „Познайте кой още е в „експертната“ група? Е, как без най-големия „експерт-телевизионер“– Емил Кошлуков? Кошлуков е бивш стажант в телевизията на Волен Сидеров, който пък е част от сегашното управление. Кошлуков е настоящ генерален директор на БНТ, който размаха среден пръст по националната телевизия и беше глобен от СЕМ с едва 3 хиляди лева. Но Емил Кошлуков е най-известен с това, че обича управляващите. И те го обичат – следващата година държавата ще отпусне над 70 милиона лева на БНТ. Добри пари. Наши пари. И сега, забележете – една от обсъжданите идеи на работната група, в която присъства и Кошлуков, е увеличаване мандата на… генералния директор на БНТ.“

„В работната група има и член на СЕМ – Бетина Жотева, разбира се. Вездесъщата Бетина Жотева, която гласува Кошлуков да стане шеф на БНТ и която го глоби едва 3000 лева за средния пръст. Между другото, работната група ще обсъжда и да бъде дадена повече власт на СЕМ за надзор и контрол върху медиите. Не знам как ви се струва да се дава повече власт за надзор и контрол на тия членове на СЕМ, сред които блести и „медиен експерт“, завършил аграрна икономика във Враца с успех 3,89.

Затворен, омагьосан кръг е положението. Отвратителен кръг, заради който сме на това дередже. Тъжна и срамна история“, заключава новоизпеченият медиен бос и политик.
7/8 ТВ на Слави бие bTV по рейтинг. Глобавят с 30 бона заради цинизми в ефирЕвгени Димитров-Маестрото, който е реалният собственик на телевизията на Слави Трифонов „7/8 ТВ“, ще…Nov 6 2019skafeto.com

loading...