Слави готви протест

Слави Трифонов обмисля отзоваване на всичките депутати, напуснали партията „Има такъв народ“. Това стана ясно след публикация във фейсбук на първия от отцепниците – спортният министър Радостин Василев.

Министърът в оставка Василев обвини председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, че е „притискал достойни хора от софийската структура на ИТН да ходят на незаконен протест“ пред Министерството на младежта и спорта в сряда. Целта по думите му била натиск над „свободомислещите 6 народни представители, отказали да са съучастници с мафията“.

Според публикуван от Радостин Василев чат на бившите му съпартийци, те възнамеряват на протеста пред Министерството на младежта и спорта да излязат с искане за отзоваване от Народното събрание на депутатите, напуснали парламентарната група на „Има такъв народ“.

Във Фейсбук Василев написа:
„Днес г-н Тошко Йорданов е притискал достойни хора от софийската структура на ИТН да ходят на НЕЗАКОНЕН протест пред ММС в сряда от 17.00, с цел натиск над свободомислещите 6 народни представители, които отказаха да са съучастници с мафията. Г-н Тошко Йорданов ще бъде посрещнат от органите на реда и народната любов подобаващо в сряда. Г-н Тошко Йорданов иска да повлече към бездната всички около себе си и не му пука за хората. Виждам на снимката много свестни хора, които работиха за една кауза. Познавам ги и ги призовавам да се разграничат от г-н Тошко Йорданов. Той е основен виновник за унищожението на ИТН. Как ли ще приключи вотът в сряда?, това написа Василев във фейсбук профила си.

Според българската Конституция народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ и те действат „въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения”.

Още за разразилата се политическа криза.


loading...