слави захариева

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов изригна с гневна публикация на страницата си в социалната мрежа Фейсбук срещу външния министър на България Екатерина Захариева.

Ето какво написа Трифонов:

Вчера излезе позицията на Европейската комисия за мониторинга над съдебната система и корупцията в България. И от доклада става ясно, че мониторингът над България продължава.

Цитирам дословно: „Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България.“

С тези изречения Брюксел потвърждава, че въведеният преди 13 години мониторинг продължава да действа, защото явно България не е изпълнила условията за реформа на съдебната система и ефективност при борбата с корупцията.

И днес сутринта, във Фейсбук профила си, външният министър Екатерина Захариева заяви следното: „Мониторингът на ЕК върху България е вдигнат“.

Абе хора, какво става, бе?! Външният ни министър не просто лъже, а направо… нямам думи да опиша какво прави. Това е толкова абсурдно, нелепо, дори престъпно, че направо е сюрреалистично. Европейската комисия заявява, че мониторингът над България не е паднал, а външният министър на България заявява, че е паднал.

А сега, де! Ще цитирам една песен, в която се казва:

“…И какво да ги правим сега тия кавали,
след като вече сме ги избрали?“

Виж още:Плющящ шамар от Брюксел: Наблюдението на ЕК над България за корупция оставаБългария остава под наблюдение на Брюксел за корупция на високо равнище въпреки констатацията на пре…May 20 2020skafeto.com

loading...