слави кирил асен македония

Нова коалиция и прегръдка на четирима партийни представители с цел премахване на ветото над Северна Македония – това видя лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в решението на Народното събрание за приемане на предложението на Френското председателство относно Република Северна Македония, пише Дир.бг.

Трифонов написа поредната си публикация в профила си във Фейсбук и отсече: „Майната им на достойнството и националното самочувствие“. Думите му бяха изчетени от парламентарната трибуна от председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Ето и оригиналният текст, публикуван в профила на Слави Трифонов.

„Продължаваме промяната“, ГЕРБ, ДБ и ДПС приеха френското предложение за Северна Македония. И какво стана сега – имаме нова коалиция. Това е направо сюрреалистично. Буквално до вчера, за Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ и за Христо Иванов от ДБ, да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и моделът „ГЕРБ и ДПС“ трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот в България. А днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати. Прегърнати са заедно за България, за да махнат ветото над Северна Македония, защото така е предложила Франция. И човешките права на българите в Македония, и признаването на така наречения „македонски език“, и езикът на омразата срещу българите – това не е важно. Важно е да сме по-тихи от водата и по-ниски от тревата, за да не разсърдим Великите сили. Както винаги. Майната им на достойнството и националното самочувствие. Такъв е животът. В такива сложни времена живеем и явно всеки трябва да решава сам за себе си. Аз моето решение го взех и днес стана ясно защо.

P.s. Темата Северна Македония беше обявена като „червена линия“ за БСП. Днес БСП преглътнаха своята „червена линия“ и гласуваха „въздържали се“ и предадоха българския национален интерес. „Червената линия“ или власт на всяка цена, г-жо Нинова? И вие направихте своя избор.

Виж още:Заради Македонияяяяяя… Парламентът откри пътя на Скопие към ЕССлед малко повече от 4 часа разгорещени дебати българският парламент отпуши пътя на Северна Македони…Jun 24 2022skafeto.com


loading...