7/8 ТВ слави

Прясноизпеченият политик Слави Трифонов, който завъртя пошлата си кабеларка „7/8 ТВ“, размаха пръст на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, като разпространи своя позиция по повод тежкото финансово положение на телевизията-майка и готвения й бюджет за догодина.

В експозето си Дългия зададе индиректно въпрос на Кошлуков къде са 70 милиона лева държавна пара, налети в „Сан Стефано“ 29, при положение, че БНТ се намирала в един от най-лошите си периоди и страдала от рекордно нисък рейтинг. Трифонов си позволява и да понижава Кошлуков от генерален директор в поста „програмен директор“. Според него БНТ е негледаема, а държавата щяла да продължава да налива средства в нея.

Ето мнението на пресния ТВ-шеф Трифонов:

„Вчера телевизията – майка БНТ навърши 60 години. Мога да говоря за националната телевизия от две гледни точки – от гледната точка на човек, който е стартирал телевизионната си кариера в студентското предаване „Ку-ку“ на БНТ или от гледната точка на обикновен зрител.

7/8 ТВ на Слави бие bTV по рейтинг. Глобавят с 30 бона заради цинизми в ефирЕвгени Димитров-Маестрото, който е реалният собственик на телевизията на Слави Трифонов „7/8 ТВ“, ще…Nov 6 2019skafeto.com

Сигурен съм, че всеки, който е започнал телевизионния си път в БНТ, изпитва благодарност към националната телевизия. И изпитва най-различни емоции, най-вече носталгия. Но емоциите не са добър съветник, затова бих предпочел да гледам на БНТ от гледната точка на зрител.

Като зрител мога да кажа, че днес БНТ се намира в един от най-лошите си периоди. До края на годината телевизията вероятно ще е с над 40 млн. лв. дефицит и е „в практически фалит“ (по думите на сегашния генерален директор Кошлуков). Някои ще попитат: Какво ме интересува това като зрител? Интересува ме. Всъщност, интересува всички нас. Защото БНТ се финансира с нашите пари, с парите на всички данъкоплатци.

Интересува ме и че при този „практически фалит“, формулата за финансиране на БНТ не се променя. Нещо повече – държавата ще налее още пари в БНТ.

За 2019 г. държавата отпусна на БНТ 67,7 млн.лв. от нашите пари. Бюджетът за 2020 г. предвижда БНТ да получи още повече пари – 70,9 млн.лв. Явно новият програмен директор Емил Кошлуков е изпълнил обещанието си да работи в тясно сътрудничество с финансовото министерство, за да бъдат отпуснати повече средства. Сигурно по време на тясното сътрудничество г-н Кошлуков е обещал още повече да обича управляващите. Да ги обича с 3 милиона лева повече.

Мая Манолова в телевизията на Слави: Аз загубих изборите, но гражданите спечелихаДа, аз загубих тези избори, но гражданите ги спечелиха в лицето на Борис Бонев (бел. ред.) – независ…Nov 5 2019skafeto.com

Всъщност, с над 71 млн. лв. бюджет може да се направи изключително качествена и гледаема телевизия. Казвам го като човек, който прави телевизия.

В момента БНТ нито е качествена, нито е гледаема.

Най-гледаното предаване на БНТ от 4 ноември е „Още от деня“. Tо е достигало до аудитория от 340 хиляди зрители. За сравнение – на същата дата най-гледаното предаване в далеч по-малката и млада телевизия от БНТ – „7/8 ТВ“ е с аудитория от над 1 милион зрители. А да се сравняват бюджетите на двете телевизии е като да се сравнява бюджета на „Реал“ Мадрид с този на „Дунав“ Русе. Например, „7/8 ТВ“ не може да си позволи кулинарното предаване „Бързо, лесно, вкусно“, на което БНТ доскоро плащаше, забележете – по 8256 лева на предаване (по информация на в-к „Сега“). Отбелязвам, че това предаване има стотици издания.

Някои ще кажат, че БНТ не е нужно да има висок рейтинг, защото е натоварена с обществени функции. За съжаление, няма как една телевизия да изпълнява обществени функции, ако тя е несвободна. А БНТ е несвободна. Тя е в услуга на властта. Както е била в услуга на властта и при първия си сигнал през 1959 г., когато излъчва пряко седмоноемврийската комунистическа манифестация на площад „9 септември“.

Ще припомня само уволнението на Валя Ахчиева и свалянето на единственото разследващо предаване по БНТ, както и уволнението на безспорния професионалист в спортната журналистика Камен Алипиев. Същият Камен Алипиев, който протестираше срещу Емил Кошлуков…

По всичко изглежда, че държавната хранилка в БНТ ще продължи за мнозина. А за зрителите? За зрителите остава средният пръст на генералния директор, заключи шефа на 7/8 ТВ.
Слави регистрира партията си в съдаСлави Трифонов ще регистрира партията си в съда. „Няма такава държава“ ще внесе документите за регис…Nov 5 2019skafeto.com

loading...