има такъв народ

„Слави Трифонов и възходът на простотията. Илитерат обучава проф. Огнян Герджиков по правни теми“ е коментар на Недялко Недялков в сайта Ретро.бг. Публикуваме го без намеса.

„Слави Трифонов пояснява на професор Герджиков: Няма законово основание съдът да не регистрира моята партия…“

„Пояснява“?!

Доказан илитерат ще пояснява на един професор?

Преди всичко Слави Трифонов няма висше образование. Формално може и да има, но всички помним как ректорът на Консерваторията проф. Георги Костов театрално му връчи някаква диплома в студиото на БТВ.

10 години след като е изгубил студентски права, Трифонов бил допуснат да се яви на държавен изпит по виола…

Къде дават така, кой друг студент се ползва с подобни привилегии? Трифонов да не е Моцарт? Толкова грандиозен ли е приносът му към българското музикално изкуство?

Учил-недоучил, завършил-недозавършил, сега титанът от Учиндол се съизмерва по правна компетентност с Огнян Герджиков, дългогодишен преподавател в Юридическия факултет, учител на почти всички действащи държавници, адвокати, съдии, прокурори.

И даже му „пояснява“, образова го, един вид, през Фейсбука си.

А медиите резоньорски и послушно отразяват „скандала“. Без критичен поглед, без промисъл, без ирония дори.

Учиндолски се приема като системен политик, признат общественик, демократ – нищо, че изпъди журналистите от учредителната си сбирка и показа наяве за каква всъщност „демокрация“ ще става дума, ако дойде на власт.

Как тъй Слави Трифонов ще коригира Огнян Герджиков по правни теми, бре, глупци? И това се възприема сериозно, в рамките на нормалното.

Чутовното нахалство на самозабравилата се мутрочалгария дълбае дъното. А още колко има да гледаме и да се дивим.

Още Коментари


loading...