Слави

Слави Трифонов коментира снощния скандала в студиото на БТВ по време на предизборния дебат, когато Кирил Петков се яви без да е поканен като участник, като го нарече „лъжец“ и „невнятен“. Това се случи по време на пряк ефир, който лидерът на „Има такъв народ“ направи на своята Фейсбук страница, предава Дир.бг.

„Има три вида лъжи – едната е заради изгода, другата е от страх, а третата е патологична, но има хора, които си вярват, когато лъжат, тия са най-опасните“, започна в отговор на въпрос на зрител Трифонов. „Аз съм разговарял с Кирил Петков, той е лъжец, който си вярва на това, което казва. Снощи беше и г-н Каримански, който ни представляваше нас. Г-н Петков се яви в последния момент. Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм казал да ми запазиш моя милиард. Аз не знам как се отговаря на това, единственото, което мога да кажа, че това е лъжец, който си вярва. Докато Асен Василев е лъжец, който, като те гледа в очите, видимо знае, че лъже“, каза Трифонов, който отговаряше на въпроси на зрители по време на „Жива връзка“ от читалището в Плевен.

„Единият снощи го гледах, той е невменяем. Кирил Петков е невнятен и се държи като невменяем“, продължи Трфонов по адрес на лидера на ПП. „Другият – той декларирал 75 хил. лв., а има една сграда в центъра за няколко милиона“, каза за Асен Василев по повод имотните декларации. „Или Корнелия Нинова – има 15 хил. лв. Кой нормален човек вярва, че тези хора имат тези пари?!“, попита Трифонов по повод темата за неговата имотна декларация. Все пак той уточни, че няма нищо за криене, парите му се намират в три банки и дори обеща на зрител, поинтересувал се по темата, лично да му разкрие колко пари има. Лидерът на ИТН повтори, че е смятал, че от декларирането на имотното положение на политиците се прави сеир.

Трифонов разкри, че той е бил човекът, който е отхвърлил предложението на Кирил Петков в новосформираната коалиция Корнелия Нинова да стане председател на 47-то Народно събрание. „И казах „не“, а той каза: „Защо?“. И аз казах, че тя няма да бъде председател на НС, защото е част от едно статукво, трябва да е някой млад човек от вашата партия. И така се появи Никола Минчев. Половин час след това ми се обади Корнелия Нинова, която каза: „Защо?“. Аз казах: „Защо какво?“. „Защо не искаш да съм председател на НС“, попитала Нинова. „Аз казах „а ти защо искаш да си председател на НС?“, на което соцлдерката му обяснила, че партийният орган е взел това решение. „Аз обаче не ща“, завършил диалогът от страна на Трифонов.

„Ето ви нещо, което се е случило – разкривам част от задкулисието“, коментира той. После те се самозабравиха, имам предвид Кирил Петков и Асен Василев. А Корнелия Нинова – тя си е там“, затвори темата Слави Трифонов.

„Нямаше да има кабинет иначе“, обясни той защо неговите депутати са подкрепили коалицията с „Продължаваме промяната“.

„Не, няма да приема коалиция с ГЕРБ след изборите“, отсече още Трифонов в отговор на друг въпрос, след като повече от час и половина отговаряше на гражданите в залата на плевенското читалище, както и на въпроси на зрители от Фейсбук.

Трифонов даде да се разбере още, че няма намерение да се отказва от политиката, докато хората му имат доверие, но подчерта, че лично носи отговорност за всичко, което правят неговите хора в парламента, но там не е неговото място.

Не беше подмината и темата за Северна Македония. „Трябваше да се пусне Северна Македония в ЕС, когато тя пусне българите в Конституцията и изтрие езика на омразата, а не да подпишем празен чек – защото това стана“, каза лидерът на ИТН. „За мен темата за Македония си стои на преден план. Това беше причината, заради която ние излязохме от тази коалиция“, повтори отново Слави Трифонов. „Ще направим, каквото можем, по въпроса. Гарантирам“, заяви той.

Виж още:Жесток скандал на дебата в БТВ! Кирил Петков се появи неканен и стана водещ, ГЕРБ си тръгнаГръмовен скандал се разигра на тазвечершния дебат в студиото на БТВ, гърми Епицентър. Бившият преми…Sep 28 2022skafeto.com


loading...