Отстъпката от 25 ст как да се възползваме от отстъпката за гориво?

Когато бъде обнародвана актуализацията на бюджета хората ще могат да ползват отстъпката от 25 стотинки за бензина. Днес няма извънреден брой на Държавен вестник, така че най-вероятно обнародването ще се случи утре, а законодателят дава тридневен срок за прилагане. Това означава, че от събота клиентите би трябвало да могат да се възползват от държавната помощ.

Мярката е пожелателна, но всички членове на асоциацията са готови да я прилагат, уточни пред БиТиВи Светослав Бенчев от Петролната и газова асоциация (БПГА).

Клиентите трябва да питат на бензиностанциите дали се прилага държавната мярка. Бенчев смята, че е добре, че мярката е пожелателна, а не задължителна. Мярката се отнася за евтините горива, както и за мотори и леки коли. Служебни и товарни автомобили няма да ползват отстъпката, както каза Бенчев. Тепърва ще се обсъжда дали бензиностанциите ще предлагат и други отстъпки на клиентите си.

Има отлив на клиенти, поясни още Светослав Бенчев. Той очаква цените на бензина да се задържат на това ниво. Няма как да падне цената на бензина, по думите му.


loading...