смъртта на Силва Зурлева

Нелеп битов инцидент е причинил смъртта на Силва Зурлева. Това е заключението след извършената аутопсия.

Поклонението пред бившата шефка на Нова телевизия, която почина внезапно в новогодишната нощ, ще се състои в храма „Света София“ в понеделник, 6 януари, от 14 часа.

Това е мястото, което тя е почитала и е обичала да разговаря с отеца в храма. Там завела за първа молитва в живота няколко новородени момичета и момчета на близки хора, съобщиха нейни близки пред 24chasa.bg.

В оказалата се фатална за Зурлева нощ със съпруга ѝ празнували до 2 часа след полунощ с приятели в кръчмата на село Ковачевица, където от години имат къща.

След новогодишната наздравица те се прибрали и тя останала за кратко сама в хола на старинната къща. Разменяла си празнични съобщения с най-близките си.

След аутопсията медиците са дали отговор какво се е случило между последния SMS и 9 часа сутринта, когато съпругът ѝ я открил паднала върху няколкото стъпала в хола.

Нелеп битов инцидент е причина за смъртта на Зурлева, е категоричното заключение, тя не е получавала инфаркт, който да е предизвикал инцидента, каквото съмнение имаше.

Стълбите в къщата са дървени, стръмни и хлъзгави. При падането смъртта й е настъпила мигновено.

Силва Зурлева посвещава 20 години от своята кариера на Нова телевизия. Тя е сред хората, работили за получаването на лиценза на Нова и превръщането ѝ в едва втората частна национална телевизия у нас. Тя бе и в екипа, договорил най-крупната до момента сделка на българския медиен пазар през 2008 г. Тогава Нова телевизия бе продадена от гръцкия собственик „Антена груп“ на шведската компания MTG за рекордните 620 милиона евро. Малко след продажбата Зурлева се разделя за кратко с телевизията, но след това отново е поканена от новите собственици MTG.

В свои изказвания тя неведнъж е споделяла, че освен че оглавява ръководното тяло на телевизията, неформално работи и като продуцент на новините – помага за уговарянето на интервюта и събеседници. По време на нейното управление Нова догонва успешно БТВ и двете телевизии влизат в истинска конкуренция за рейтинги. Зурлева си тръгва от Нова телевизия през месец май 2019 г., малко след като медията е придобита от братята Домусчиеви.

Виж още:Венета Райкова оставила пъпа на сина си в кабинета на Силва ЗурлеваМного емоционален и донякъде твърде странен спомен за последната си среща със Силва Зурлева сподели …Jan 2 2020skafeto.com

loading...