снежан

„Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че излизат кабели. Детето падна на колене по лице. Каза: „Татко, татко…“ Това бяха последните му думи“. Това разказа пред Нова телевизия Снежан, баща на починалото след токов удар 16-годишно момче.

Детето загина, след като стъпи върху шахта на оживено място в центъра на София, по която е имало ток. По думите на бащата трагедията се е разиграла за секунди.

„Отидох, за да видя какво му се случи. Нямаше никакви болести, беше много здрав. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток“, разказа още бащата.

И към момента все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето, а институциите си прехвърлят отговорността.

Припомняме, че министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина в следствие на токов удар.

Виж още:Болница „Иван Рилски“: Не нашият ток уби момчетоТокът ни е от вътрешни трафопостове, няма връзка с кабела, убил момчето. Това съобщават от столичнат…Feb 15 2021skafeto.com

16-годишен почина при токов удар на столичен булевардКъм 12 и 45 часа в полицията е получен сигнал за момче в безпомощно състояние на бул. „Aкад. Иван Ев…Feb 14 2021skafeto.com


loading...