левски цска

Полицията в София днес е на крак заради футболен мач и предхождащо го шествие на привърженици на Левски през центъра на столицата малко след 12 ч. То преминава през централни булеварди като „Тодор Александров“, „Дондуков“, „Васил Левски“ и ул. „Гурко“ на път към Националния стадион „Васил Левски“. Мачът от Първа лига Левски – ЦСКА започва в 14:45 ч. и завършва след 16:30 ч., като след него също е създадена организация около стадиона за изтеглянето на зрителите.

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

От 12:30 часа ПФК Левски, съвместно с Националния клуб на привържениците на Левски, ще проведе шествие под надслов „Левски, ти си всичко за нас“. То ще се състои непосредствено преди футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА и е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съгласувано и разрешено от Столична община.

Маршрутът – от бул. „Тодор Александров“ по бул. „Княз Ал. Дондуков“ , бул.“Васил Левски“, ул. „Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Драган Цанков” , с крайна точка Национален стадион „Васил Левски“. От 14.45 часа на Националния стадион ”Васил Левски” започва и футболната среща между Левски и ЦСКА-София.

В тази връзка Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата, съобщиха от СДВР.

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, СДВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 часа. Привържениците на Левски ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Б”, а привържениците на ЦСКА–София – в секторите „В“ и „Г”, информират от СДВР.
Фандъкова или не знае английски, или лъже! София е най-разбитата и мизерна европейска столицаНикой в Столичната община не разбира английски или Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova лъже? Тов…Feb 14 2020skafeto.com

loading...