София Скопие

Българската авиокомпания „Gullivair” прекратява от 21 май резервациите за полетите по линията София – Скопие и билети за тази дестинация вече не могат да бъдат закупени.

От 21 май няма нито един възможен полет, съобщи БГНЕС.

Първият полет на новооткритата редовна въздушна линия по маршрута София – Скопие – София беше открит на 26 март 2022 г. с много фанфари след дипломатически усилия, като беше съобщено, че авиопревозвачът ще извършва полети два пъти седмично – в събота и в понеделник.

От 21 май няма нито един възможен полет.

Засега не става ясно дали полетите са преустановени. От авиокомпанията не е предоставена информация относно съдбата на маршрута. Превозвачът прекрати също резервациите за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

Идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни бе предложена от българския премиер Кирил Петков по време на посещението му в РСМ на 18 януари. Той я предложи с мотива, че не е редно между двете столици да няма полети и да се налага да се лети през трети страни.

В миналото въздушната линия София – Скопие просъществува за кратко и беше закрита през 2010 г. поради финансова нерентабилност.

Виж още:Северна Македония непреклонна: Без българи в Конституцията преди началото на преговоритеВписването на българите в Конституцията на страната е израз на напредък и е най-доброто решение, но …Apr 29 2022skafeto.com

Външният министър на Германия: България е съгласна ЕС да започне преговори с РСМакедонияМинистърът на външните работи на Германия Аналена Бербок каза днес, че България се е съгласила Албан…Apr 12 2022skafeto.com

МВнР обвини Аналена Бербок в разпространение на фалшиви новини за Северна МакедонияПозицията на България за започване на преговорите за членство със Северна Македония остава непромене…Apr 12 2022skafeto.com


loading...