Иван Костов
Иван Костов

В скандалния списък от гърба на снимка, намерена в дома на арестувания Атанас Бобоков личат имената на известни бизнесмени като Георги Гергов, Сашо Дончев, Радосвет Радев, Славчо Христов, Петър Манджуков, Младен Мутафчийски, Красимир Стойчев, Красимир Гергов, Емил Кюлев, Лора Видинлиева, както и на Любен Гоцев и Маджо, чието истинско име е Младен Михалев. Срещу всяко от имената стои определена сума. Засега не е ясно какъв точно е този списък и дали става дума за някакви дългове или просто се отбелязва кой бизнесмен с какви пари разполага.

В списъка на братя Бобокови присъстват и имената „Иван и Елена“, като срещу тях е записана сумата 40. Най-вероятно става дума за 40 милиона, засега без да е ясно дали лева или долара.

Разследващите се чудят дали това не са семейство Костови. Ако се съберат достатъчно доказателство, че Бобокови са имали предвид бившия премиер и неговата съпруга, е логично Иван и Елена Костови да бъдат привикани на разпит, обясниха запознати пред Lupa.bg. Както е известно Иван Костов беше министър-председател на България в периода 1997-2001 г.

И Иван Костов в списъка братя Бобокови с 40 млн.?
Славчо Христов присъства в списъка на Бобокови

В мистериозния списък на Бобокови присъства и близкият до Командира бизнесмен Славчо Христов, който бе собственик на любимия на екс премиера ресторант „Олимп“, откъдето тръгна и т.нар. едноименен син приятелски кръг. Срещу името на Славчо Христов е изписана сумата 300 милиона лева.

По неофициална информация Пламен Бобоков ще бъде пуснат на свобода срещу 1 млн. лева, а за брат му Атанас ще бъде поискан постоянен арест.

И Иван Костов в списъка братя Бобокови с 40 млн.?

Братята Атанас и Пламен Бобокови се появяват в класациите за най-богатите българи. От търговия с масла и акумулатори, ресторант и винарска къща до колекциониране на антични предмети. Това е само част от визитката на задържаните от прокуратурата заради аферата с боклука братя Атанас и Пламен Бобокови.

Според системата за фирмено разузнаване ДАКСИ Атанас Бобоков участва в управлението на 22 фирми и е собственик на 10. Брат му Пламен притежава 7 фирми и участва в управлението на 26.

Основният им бизнес е свързан с автомобилни масла и акумулатори. „Приста Ойл Холдинг“ в Русе се занимава с производство и разпространение на спирачни течности, антифризи, подобрители на масла и горива и пластмаси.

„Монбат“ АД в Монтана рециклира акумулаторен и оловен скраб, оловни сплави, полиетилен и полипропилен. Приходите й за 2018 година са над 287 милиона лева. Фамилията им е свързана с винарска къща. Бизнесът им излиза и извън България.

Фондация „Братя Бобокови“ реставрира емблематични сгради, които са паметници на културата. Една от най-значимите е Нумизматичният музей в Русе, който трябва да стане най-големият в Европа.

Имената им се свързват с изложби на антики за няколко милиона лева, сред които стъклен рог на изобилието, монети, плочи както и много други.

loading...