Срутването в тунел

Срутването в тунел „Железница“ е станало по време на монтаж на рамка. Всеки може да е бил в забоя. Това каза пред Нова тв Стефан Тотев, изпълнителен директор на „Джи Пи Груп“.

„Вървим по метър напред. В този участък слагаме укрепващи рамки през 80 см. Няма застраховка за такива неща. Няма късмет в тази работа, има професионализъм. Обектът е много тежък, но се работи при стриктно спазване на правилата“, обясни директорът.

„Инцидентът е станал при поставянето на рамката в участък, в който е направен пробив. Изпръскано е с бетон, спазено е всичко. Срутването е станало, пак казвам, в момента на поставянето на рамката. Няма друг подход на работа. Спазена е технологията, спазен е проектът – няма друг начин за изпълнение. Има пълна геология, има проучване на скалата. Знае се какво ни очаква. Свличането на 5-6 кубика скална маса не е много. Просто се е случило. Срутването е станало мигновено. Всеки може да е бил в забоя. Хората се виждаха къде са и това е улеснило изваждането им“, добави Тотев.

Той разкри още, че има изградени няколко връзки между двете тръби на тунела и при инцидент може да се ползват като аварийно място.

Стабилно остава състоянието на тримата работници, които пострадаха вчера на строежа на тунел „Железница“. Те са в добро общо състояние, контактни и адекватни.

В хирургичното отделение на болницата в Благоевград е настанен 47 – годишен мъж. Приет е там по спешност. В момента на инцидента скална маса се стоварва върху дясното му бедро и корема, ранил е и дясното си рамо. Той остава аз лечение в болницата и днес, ако е необходимо, ще му бъдат назначени още изследвания. Има вероятност и да бъде изписан, заяви за „Тази сутрин“ по bTV директорът на лечебното заведение.

Другите двама души, които пострадаха при тежкия инцидент на магистрала „Струма“ вчера са настанени във ВМА. Те са в стабилно състояние – контактни и адекватни. Направени са им повторни изследвания за установяване на пълния им здравен статус. Единият пострадал е с охлузвания в областта на главата и на гръдния кош. По първоначални данни има счупване на три ребра, пневмоторакс и контузионен бял дроб.

Вторият е с незначителна рана на главата, счупване на дясна бедрена кост. Изследванията и на тези пациенти ще продължат през целия ден.

Инцидентът със срутване на скална маса стана вчера сутринта около 10.30 часа. Първоначално бе съобщено, че са затрупани четирима работници, но по-късно се разбра, че са трима и няма загинали. Пострадалите са извадени бързо от тунела и са откарани в болници в Благоевград, като по-късно двама от тях бяха транспортирани до София и приет във ВМА.

Започват проверки и обследвания на тунел „Железница“ след вчерашния инцидент.

Виж още:Борисов: Пострадалите при инцидента в „Железница“ отиват във ВМАВзимаме двамата по-тежко пострадали и ще ги закараме във ВМА, заяви премиерът Бойко Борисов по повод…Jun 24 2020skafeto.com

Срутване в строящия се тунел „Железница“, има затрупани хораЧаст от тунела „Железница“, който в момента се изгражда на магистрала „Струма“, се е срутила. Затруп…Jun 24 2020skafeto.com


loading...