сръбския автобус

Една от пътничките в сръбския автобус, който катастрофира на магистрала „Тракия“, разказа пред bTV как се е стигнало до инцидента.

Автобусът, в който пътуваха 48 души – 38 деца и 10 възрастни от Белград, връщащи се от фолклорен фестивал в Слънчев бряг, се обърна в канавката в района на 217-ия километър вчера около 20:10 часа. При инцидента пострадаха 8 деца и четирима възрастни, като едно дете и един възрастен мъж са с по-тежки травми. Няма загинали, а нито един от пострадалите не е с опасност за живота.

„Тръгнахме от Слънчев бряг. 10 километра преди мястото на катастрофата спряхме за почивка на бензиностанция. Шофьорът си беше наред, не беше уморен. Но бащата на едно от децата поиска да седне отпред, на седалката до шофьора, защото се задави и започна да кашля. Обаче не знаеше как да свали седалката и шофьорът се опита да му помогне. В този момент той нави рязко волана вдясно и автобусът отиде в канавката“, разказа жената.

Виж още:КОШМАР: Автобус с деца се обърна на „Тракия“, има много ранени! (СНИМКИ)Тежка катастрофа с автобус е станала на магистрала „Тракия“, като има много ранени, информира за Dir…Aug 14 2022skafeto.com


loading...