Станишев

След 11 г. начело на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев обяви, че няма да се кандидатира за поста на предстоящия конгрес в Берлин, който ще се проведе на 14 октомври. Срокът за подаване на кандидатури за нов председател е изтекъл вчера, предава Сега.

Като главна причина да не се кандидатира Станишев посочи лошите си отношения с ръководството на БСП. „Не може да бъдеш председател на ПЕС, ако зад гърба си нямаш силна партия“, обяви на брифинг Станишев. Той посочи, че не е търсил подкрепата на социалистическата партия, за да бъде отново номиниран.

Бившият лидер на БСП критикува сегашния председател Корнелия Нинова, че не е посещавала конгреси и други събития на ПЕС в чужбина. „За съжаление БСП загуби много доверие, много европейска идентичност през последните години“, смята Сергей Станишев.

Виж още:Ако БСП е умряла, то тя умря не сега, а при СтанишевБСП трябва да направи всичко възможно да започне да променя своята политическа идентичност, да се въ…Apr 9 2021skafeto.com


loading...