Стара Загора Дете

12-годишно дете, лекувано от COVID-19, почина в болница в Стара Загора. Близките на момчета имат съмнения за грешки в лечението.

„Детето бе изписано от болницата, но състоянието му се влоши. След намесата на личния лекар бе прието отново в лечебното заведение“, споделя майката. Според нея смъртта се дължи на закъсняла медицинска помощ.

През август детето, което е трябвало да навърши 12 години след няколко дни, се е разболяло от коронавирус. Стивън се е лекувал в COVID отделение и е изписан. След дълго ходене при лекари става ясно, че детето трябва да бъде прието за лечение отново.

„За мен причината е неправилно лечение. На 20 септември той беше със затруднено дишане. Личната лекарка ни посъветва веднага да се върнем в детското отделени, защото това дишане не е нормално. Той си беше вкъщи само два дни. В сряда ни казаха, че трябва да бъде транспортиран в „Пирогов“, но така и не намериха линейка“, разказва майката на Стивън.

Детето е лекувано от 22 август до 29 септември. Правени са му четири скенера. А медици уверяват семейството, че всичко с детето е наред.

„В края на август дойдоха с оплакване като вирусна инфекция. Назначих съответната терапия и ги изпратих вкъщи. След няколко дни получих обаждане, че детето се влошава и го насочвам спешна хоспитализация. Те лежат около 18 дни в Инфекциозно отделение, откъдето ги изписват. Родителите непрекъснато контактуваха с мен след това. Детето се влоши след изписването. Не знам как изобщо е взето решението за изписването му в това тежко състояние“, заяви личният лекар Даниела Кънева пред Нова тв.

Ръководителят на клиниката по детски болници проф. Петрана Чакърова подчерта, че моментално е отреагирано по всички канони на медицината, без да се щадят медикаменти.

„COVID инфекцията е смъртоносна болест. Заявявам го най-отговорно, особено след като загубихме дете на 11 години. Паралелно с коронавируса е имало изява на диабет, декомпенсиран, в състояние на кетоацидоза. След няколко дни се променя клиничната картина със затруднено дишане. Суспекцията е, че нещо пречи. Направен е веднага скенер, който доказва образование в долната част на трахеята. В последствие колегите патоанатоми казаха, че това образование е туморовидно, което е стигнало до стената на трахеята, включително до състояние да наруши нейната цялост, след това ерозирало голям кръвоносен съд, който довежда до голям кръвоизлив“, заяви тя. Медикът не намира причина за лекарска грешка. Проф. Чакърова подчерта, че много добре е преценен рискът дали детето на бъде транспортирано. Тя призова семейството да не проявяват агресия към медиците.

Виж още:Пуснаха под домашен арест връзкарчето, прегазило 3 жени в Стара ЗагораРайонният съд в Стара Загора определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на 18-годишния Никола Ми…Oct 5 2021skafeto.com

16-годишна е с опасност за живота след зверската катастрофа с моторист в Стара Загора (ВИДЕО)16-годишно момиче, чакало на светофар, е пешеходката, пострадала при снощното ПТП в Стара Загора, пр…Oct 4 2021skafeto.com

40 минути чакали линейките след автомелето в Стара Загора40 минути се е забавила спешната помощ в Стара Загора. Това твърди мъж, притекъл се първи на помощ н…Oct 3 2021skafeto.com

Нова катастрофа със загинал, ранени и шофьор беглец в Стара ЗагораНова катастрофа в Стара Загора! Моторист загина, а спътничката му е тежко ранена, след като са били …Oct 4 2021skafeto.com


loading...