Брюксел Северна Македония статуквото в земеделието

Ако правителството може да бъде критикувано за нещо, това е, че му липсва смелостта да се опълчи на статуквото в земеделието и някои отрасли в икономиката. Това заяви на вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Изказването си направи в Плевен, където текат чествания по повод 102 години от Дойранската епопея.

По думите му разединението за 30 години ни е довело дотук – да сме най-бедната държава в Европа и най-изчезващата нация. „Всичко друго са празни приказки, партийни боричкания. Гледали сме ги 30 години. Това не е от вчера, не е от два месеца – от 30 години едно и също“, допълни той.

Попитан за възможността да се осъществи диалог между премиера и президента с негово посредничество, той посочи, че премиерът е казал, че е готов на диалог, но президентът е повторил тезата си за безусловна оставка и никакви разговори.

Помолен за прогноза за страната за следващите месеци, Каракачанов заяви, че „на световната конюнктура трудно можем да влияем и когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика“.

Каракачанов е убеден, че последиците от COVID-19 в България са малко, в сравнение някои големи държави.

„Къде отидоха тези великани на мисълта, които 30 години ми говорят за гражданите на света. Можем ли да бъдем такива – не, защото има ограничения.

Трябва да се заложи на нашите собствени възможности – да не сме зависими и да чакаме чужда помощ. При положение, че 70% от храните, които ползваме са внос, не трябва ли да се замислим, че трябва да си организираме собственото земеделско производство по друг начин, а не както е сега“, попита той.

Виж още:Цветанов: Министрите уволняваха по списъци на ДПС„Хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа сила. ДПС бяха обслужвани с…Sep 25 2020skafeto.com

Самоизяждане! ГЕРБ не прости на Цветанов за „списъците на ДПС“Ако Цветан Цветанов не е споделял ценностите на ГЕРБ, трябваше по-рано да напусне партията, заяви пр…Sep 25 2020skafeto.com

loading...