стена за катерене

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Дете падна от стена за катерене в развлекателен детски център в столичен търговски обект, предава БТВ. Момичето е със счупена ръка, а инцидентът се случва по време на рожден ден.

„В деня, в който празнувахме, имаше още един или два рождени дни. Служител от персонала дойде при мен да ми каже, че едно от децата е паднало лошо и най-вероятно е с фрактура“, обяснява пред телевизията Силвия Дончева, която е организатор на тържеството на детето си и свидетел на инцидента.

Тя обясни, че когато е влязла в детския център ѝ е била предоставена декларация, която да подпише с имената на децата и телефони, и допълни, че инцидентът се е случил само пет минути след влизането в центъра. „Видях детето да лежи безжизнено на един диван, със замъглен поглед и в големи болки. Оказа се, че детето се е качило необезопасено до края на една от най-високите стени и оттам се е отпуснало на въжето, което е трябвало да го държи, и е паднало от 6-7 метра“, твърди Дончева.

„Видях я легнала на диван. Бяха я преместили от мястото на падане. Това, което тя ми каза, беше „по-спокойна съм, мама дойде“, разказва и майката на пострадалото момиче Десислава Атанасова.

Детето вече е претърпяло една операция, след два месеца му предстои още една.

„Извършваме проверка по случая. Това, което знаем със сигурност, е, че няма неизправност на устройството във „Фънтопия“. Инструктажът за безопасност е бил проведен преди влизането на децата в залата. В конкретния случай детето е започнало да се катери без да се закачи за осигурителното устройство“, обясниха от детския център.

Родителите на пострадалото дете ще търсят правата си по съдебен път. Образувано е и досъдебно производство.

Още от България